Medumu pagasta pārvalde piedalīsies projektu konkursā, lai nodrošinātu jaunaudžu kopšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

31.oktobrī Daugavpils novada domes sēdē deputāti izskatīja jautājumu par Medumu pagasta pārvaldes dalību projektu konkursā, lai saņemtu finansējumu jaunaudžu kopšanai.

Medumu pagasta pārvaldes priekšsēdētājs Nikolajs Poltavecs paziņoja portālam Gorod.lv, ka Lauku atbalsta dienests (LAD) ir izsludinājis konkursu lauksaimniecības attīstībai, kurā pagasta pārvalde piedalīsies ar projektu „Jaunaudžu kopšana Medumu pagastā”. Konkursa ietvaros var saņemt finansējumu 210 latus par ha, projektā iekļautā teritorija nevar būt lielāka par 20 ha.

„Pagasta pārvaldes īpašumā ir 158 ha meža, tostarp cirsmas, kuras jāatjauno. Projekta ietvaros vēlamies iegādāties divus krūmu griezējus, divus zāģus, jaunu formu darbiniekiem, kuri veic nepieciešamos darbus, kā arī nākamgad plānojam atjaunot cirsmas, iestādot egles un priedes”, pastāstīja N.Poltavecs. В

Pēc pagasta pārvaldes priekšsēdētāja vārdiem, pēc iesniegšanas projekts tiks izskatīts 3-4 mēnešu laikā un, ja tiks piešķirts finansējums, tā realizācija tiks uzsākta 2014.gada pavasarī.  

Jāpiebilst, ka Medumu pagasta pārvaldes iniciatīvu Daugavpils novada domes deputāti vienbalsīgi atbalstīja.


Написать комментарий