Saslimstība ar AAEI Daugavpilī ir visai augsta, bet gripas gadījumi pagaidām nav reģistrēti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Četrās gripas un AAEI monitoringa nedēļās Daugavpilī gripas gadījumi nav reģistrēti, bet AAEI gadījumu skaits pēdējās nedēļās samazinās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.

SPKC tradicionālais monitorings sākas katru gadu oktobra beigās un turpinās līdz pavasarim. Saskaņā ar statistikas datiem, četrās gripas monitoringa nedēļās gripas gadījumi Latvijā nav reģistrēti.

Pēc SPKC informācijas, aizvadītajā nedēļa vēršanās ambulatorajās iestādēs AAEI gadījumos ir samazinājusies un bija vidēji 883 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Pneimoniju gadījumos ambulatorajās iestādēs aizvadītajā nedēļā ir vērsušies par 54,1% vairāk pacientu nekā pirms tam.

Ambulatoro apmeklējumu skaits AAEI gadījumos samazinājies trijās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām, tostarp Daugavpilī. Visaugstākā saslimstība aizvadītajā nedēļā tika reģistrēta Gulbenē (1 258 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju) un Daugavpilī (1 208 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju). Visstraujāk saslimstība pieaugusi Jelgavā un Jūrmalā.

Vispārējās izglītības iestādes aizvadītajā nedēļā Daugavpilī apmeklēja vidēji 93,7% skolēnu. Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējuši vidēji 74,8% reģistrēto bērnu.

Atgādināsim, ka pagājušajā sezonā saslimstības ar gripu līmenis bija augstākais pēdējo pāris gadu laikā.


Написать комментарий