Edvards Snoudens var konsultēt Grigoriju Lepsu

foto: actualitati.md
foto: actualitati.md

Snoudens var personīgi paskaidrot Lepsam, kā viņi noklausījās ASV specdienesti.

Sabiedriskās palātas komisijas vadītājs, advokāts Anatolijs Kučerena neizslēdz, ka bijušais CIP darbinieks Edvards Snoudens spēs konsultēt dziedātāju Grigoriju Lepsu par iespējamās ASV specdienestu noklausīšanās metodēm. „Ja Grigoriju tas interesēs, kādā veidā viņu noklausījās, viņš varēs saņemt Edvarda Snoudena konsultāciju. Ja viņi gribēs tikties, domāju tā nebūs problēma”, – teica advokāts. Iepriekš A. Kučerena izteica viedokli, ka apsūdzība pret dziedātāju G. Lepsu piedalīšanās noziedzīgajā grupējumā dēļ izriet no noklausīšanās un viņa sarakstes lasīšanas”, – paziņoja A. Kučerena.

„Cilvēku var apsūdzēt noziegumā vai piederībā pie kāda noziedzīga grupējuma, turklāt cilvēks nevar aizstāvēties. Šajā gadījumā Amerikas valdība uzskata par iespējamu rīkoties tieši tā, nepaskaidrojot kādēļ, un tā nenes par to atbildību”, – paziņoja Kučerena žurnālistiem piektdien. Viņš atzīmēja, ka informācija par G. Lepsa apsūdzību radīja viņam šoku. „Tas droši vien izriet tikai no noklausīšanās un kaut kādas sarakstes lasīšanas”, – uzsvēra advokāts.

ASV Finanšu ministrija iepriekšējā dienā paziņoja par ierakstīšanu savos kontroles sarakstos uz aizdomu pamata par piederību Eirāzijas noziedzīgajam sindikātam „Brāļu aplis” Artūru Badajanu, Grigoriju Lepsveridze (skatuves pseidonīms Grigorijs Lepss), Vadimu Ļaļinu, Sergeju Moskaļenko, Jakovu Ribaļski un Igoru Šlikovu, – ziņo telegraf.com.ua.  

Personas, kuras atrodas šajā sarakstā, tur aizdomās par sakariem ar Vladislavu Ļeontjevu un Gafuru Rahimovu, kuri tiek uzskatīti par ietekmīgiem noziedzīgo grupējumu biedriem un atrodas ASV sankcionētajos sarakstos no 2012. gada februāra. Pēc ASV varas iestāžu domām „G. Lepss ir naudas piegādes kurjers”.

G. Lepsa producentu centrā atteicās komentēt ASV apsūdzības pret dziedātāju, nosaucot tās par „murgiem”. Savukārt G. Lepsa PR direktore Maija Serikova paziņoja radio stacijai „Krievu Ziņu dienests”, ka dziedātājs patlaban atrodas viesizrādēs un par ASV Finanšu ministrijas ieviestajām sankcijām uzzināja no MIL.


Написать комментарий