Apšaude Losandželosas lidostā: pret valdību noskaņotais uzbrucējs smagi ievainots

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Losandželosas lidostā traģisko apšaudi sarīkojis 23 gadus vecais Pols Entonijs Čaņča, kura somā vēlāk atrasti "pret valdību vērsti materiāli", ziņo ārvalstu masu mediji.

Televīzijas kanāls "NBC News", atsaucoties uz avotiem policijā, ziņo, ka uzbrucējs apšaudes laikā tika smagi ievainots un viņa veselības stāvoklis šobrīd ir kritisks. Viņa somā arī atrasti pret valdību vērsti materiāli, kuru saturu gan policija neatklāj.

Savukārt "Associated Press" ziņo, ka somā atrasta ar roku rakstīta zīmīte, kurā vēstīts par nodomu nogalināt "TSA" [Transporta drošības pārvaldes darbinieki] un "cūkas" [iespējams, policisti].

Apšaudi Losandželosas lidostā jaunietis sarīkoja piektdien no rīta. Viņš iegāja lidostā, izņēma no somas šauteni un atklāja uguni.

Ziņas par cietušajiem atšķiras. Policija vēsta, ka nogalināts viens Transporta drošības pārvaldes darbinieks, un divi ir ievainoti. Glābēju departaments savukārt vēstīja par septiņiem ievainotajiem.

Likumsargi pagaidām nav nosaukuši jaunieša rīcības iemeslus, nav arī zināms, vai viņš darbojās viens.

Jau ziņots, ka kāds bruņots cilvēks pienācis pie Losandželosas 3.termiņāļa kontrolpunkta un atklājis uguni uz Transporta drošības pārvaldes aģentu. Apšaudē ievainots arī uzbrucējs, 45 minūtes pēc incidenta sākuma šāvējs tika aizturēts.


Написать комментарий