J.Dukšinskis: Visi grupas locekļi uzskata, ka Izglītības pārvaldi likvidēt nevajadzēja

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4.novembrī Daugavpils pilsētas domē notika kārtējā preses konference, kuras gaitā pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Dukšinski lūdza pastāstīt par darba grupas, kura izvērtē Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes reorganizāciju, izdarītajiem secinājumiem.

Atbildot uz jautājumu, Jānis Dukšinskis paziņoja sekojošo: „Notika dažas tikšanās, kuru laikā tika apspriesti ar reorganizācijas mērķiem saistītie jautājumi. Jāatzīmē, ka gandrīz visi grupas locekļi bija vienisprātis – iepriekšējā Domes sasaukuma laikā darbojošās Izglītības pārvaldes likvidācija, principā, nebija nepieciešama, un notika politisku iemeslu dēļ, nevis tāpēc, la sasniegtu kādus rezultātus. Tas ir galvenais secinājums. Iespējams, turpmāk notiks struktūrizmaiņas vai nosaukuma maiņa. Tāpat darba grupā apspriedām jautājumus, kuri ir saistīti ar līdzekļu efektīvu izmantošanu. Runājot par audita rezultātiem, dažiem iepirkumiem un centralizētās grāmatvedības jautājumu, izstrādājot pilsētas budžetu, ceram ietaupīt un uzlabot Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes finanšu darbību”.

Runājot par to, kad būs zināmi darba grupas darbības gala rezultāti, kurus apstiprinās deputāti un kuri pieņems gala lēmumu par nepieciešamo rīcību, J.Dukšinskis atzīmēja, ka, ja deputātu lēmums esot nepieciešams, tas tiks pieņemts aptuveni pēc divām nedēļām.

Atgādināsim, ka 19.septembrī pilsētas domes priekšsēdētājs parakstīja rīkojumu par darba grupas izveidošanu Jāņa Dukšinska vadībā (ar vietnieku Aivaru Broku), kura izvērtēs, vai ir sasniegti pērnā gada pavasarī notikušās Izglītības pārvaldes reorganizācijas mērķi. Sākotnēji darba grupai bija uzdots līdz 30.novembrim ne tikai sagatavot atzinumu par mērķu sasniegšanu, bet arī izstrādāt lēmuma projektu par Domes izglītības pārvaldes izveidošanu, pievienojot tai Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi. Vēlāk pilsētas vadība ziņoja, ka minētais rīkojums tika koriģēts.

Jāatzīmē, ka darba grupas sastāvā ir arī Ināra Artekova, Edīte Upeniece, Inga Kokina, Ināra Ostrovska, Marina Isupova, Anna Junele.


Написать комментарий