Līvānu novada vakarskolas skolēni piedalās neformālās izglītības apmācībās Daugavpilī

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Skolēnu rudens brīvdienās no 29. līdz 31. oktobrim Daugavpilī  Līvānu novada Vakara (maiņu) vidusskolas skolēni – skolas parlamenta pārstāvji Sintija Lukjanska un Elmārs Valainis un vakarskolas skolēnu parlamenta konsultante Inese Ruļuka piedalījās neformālās izglītības apmācībās „Pašpārvalde tuvplānā”, ziņo Līvānu novada portāls.

Kopumā apmācībām bija pieteikušies 68 dalībnieki, taču Līvānu novada skolēni ieguva iespēju būt starp 24 labākajiem. Šīs apmācības tika rīkotas Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras īstenotās Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros.

Apmācības bija lieliska iespēja satikties Latgales reģiona skolu parlamentu pārstāvjiem un skolotājiem – parlamenta konsultantiem, lai neformālā vidē pārrunātu aktuālos jautājumus par pašpārvaldes lomu, uzdevumiem un resursiem mūsdienu skolā, kopīgi mācītos un saturīgi pavadītu laiku, piedaloties dažādās komandas veidošanas aktivitātēs. Visi dalībnieki saņēma apliecinājumus par dalību apmācībās.

Pēc apmācībām gan Sintija, gan Elmārs atzina, ka „šīs skolēnu rudens brīvdienas ir bijušas interesantas un aizraujošas, piepildītas ar informāciju, aktivitātēm un jaunām idejām, lai aktīvāk varētu iesaistīt citus skolēnus skolas dzīvē un veidot krāsaināku skolas vidi”.


Написать комментарий