Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde par īstu mīlestību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 8.novembrī, Daugavpils teātra Baltajā zālē notika dejas izrādei „Kazanova. Henrieta. Venēcija” veltītā preses konference.

Teātra valdes loceklis Oļegs Šapošņikovs, stāstot par gaidāmo pirmizrādi, bija mazrunīgs un neatklāja visus noslēpumus. Tomēr, lai ieinteresētu skatītājus, žurnālistiem nodejoja divas oriģinālas dejas galvenā tēla un baleta grupas izpildījumā.

Pēc O.Šapošņikova vārdiem, šāda veida izrāde Daugavpils teātrī tapusi pirmo reizi, un to iestudējuši īsti profesionāļi.

Izrādes horeogrāfe ir Irina Saveļjeva, kura katru reizi pārsteidz skatītājus ar lieliskām dejām. Teātra direktors un šīs izrādes režisors O.Šapošņikovs atzīmēja, ka dekorācijas un kostīmi būs ne tikai koši un atmiņā paliekoši, bet arī atspoguļos Venēcijas romantisko gaisotni. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem nodemonstrēja divas karnevāla maskas, kuras tiks izmantotas izrādē. Izrādes scenogrāfes un kostīmu mākslinieces ir Agnese Stabiņa un Inga Bermaka.

Horeogrāfe I.Saveļjeva pastāstīja, ka jaunā izrāde esot eksperiments, kurā cieši savijās dejas, skatuviskās kustības un dramatiskā aktierspēle. „Aktieri un dejotāji netiek dalīti, viņi ir viens veselums, kas stāsta par visu laiku slavenākā itāļa lielo mīlestību. Mūsu izrādē nav nejaušu cilvēku, visi ir aizrāvušies ar šo ideju, saprot viens otru no pusvārda. Dejas ir vizuālā māksla, tomēr gribētos, lai skatītāji ne tikai skatītos, bet arī justu līdzi mūsu varoņiem”, paskaidroja I.Saveļjeva.

Šajā izrādē teksta nav daudz, emocijas un vārdi tiks izteikti ar deju un mūzikas palīdzību. Tādēļ īpaša uzmanība jāvelta galveno lomu atveidotājiem – Miroslavam Blakunovam (Kazanova) un Jeļizavetai Petrovai (Henrieta). Viņiem ir skatuviskā pieredze, bet galvenās lomas viņi atveidos pirmo reizi. Pēc O.Šapošņikova vārdiem, teātrī, beidzot, sākuši darboties jauni un ļoti talantīgi cilvēki – topošās „zvaigznes”.

Jeļizaveta ilgu laiku nodarbojas ar dejām, bet Miroslavs ir aktieris, tomēr viņam izvirzītās prasības bija ļoti stingras, un viņš nepievīla.

Jāmin, ka teātra direktors Oļegs Šapošņikovs arī piedalīsies izrādē. Viņa balss, tāpat kā dažādu virzienu mūzika, sākot ar klasisko baroku un beidzot ar mūsdienu mūziku, veidos deju izrādes dramaturģiju.

Pēc O.Šapošņikova vārdiem, tas būs stāsts par mīlestību, par kuru sapņo gan vīrieši, gan sievietes. „Neskatoties uz to, ka mīlēt nav grūti, šobrīd pasaulē valda mīlestības deficīts, mums tai nav laika. Ceram, ka mūsu mīlas stāsts vismaz nedaudz aizpildīs šo deficītu”, teica režisors.



Написать комментарий