Lēmumu par Daugavpils pilsētas domes Kultūras komisijas izveidošanu uzdots pārstrādāt

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti konceptuāli atbalstīja lēmumu par jaunas pašvaldības komisijas – Kultūras komisijas – izveidošanu. 

Komitejas locekļi akceptēja lēmumu un atbalstīja ideju par jaunās struktūras nolikuma uzlabošanu.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis paskaidroja, ka lēmuma projekts par komisijas izveidošanu un darbu ir jākoriģē, lai komisija nedublētu Kultūras pārvaldes un citu iestāžu funkcijas.

Tāpat J.Dukšinskis paskaidroja, ka Komisija esot Domes struktūrvienība, kura izstrādā lēmuma projektus. Tādēļ tiek plānots, ka komisijā darbosies nevis deputāti, bet minētās jomas speciālisti (izņēmums – komisijas izveidošanas iniciators Aivars Broks). Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks atzīmēja, ka cilvēkiem, kuri varētu darboties komisijā, būs jāsaskaņo jautājums par amatu savienošanu.

Savukārt deputāts Aivars Broks, runājot par komisijas izveidošanu, paziņoja, ka šī iecere tika apspriesta ilgu laiku, esot noteikts aptuvenais komisijas sastāvs, un galvenais jaunās instances uzdevums – rūpēties par kultūras jomas attīstību mūsu pilsētā. Deputāts atzīmēja, ka tika nolemts izveidot tieši komisiju, nevis darba grupu, jo komisija paredz regulārāku darbu.

Jāatzīmē, ka, apspriežot lēmumu, netika runāts par jaunās komisijas locekļu atalgojumu, tomēr sākotnējais nolikuma variants paredz, ka komisijas darbs tiks finansēts no pašvaldības budžeta, tās locekļu atalgojums tiks noteikts saskaņā ar Domē pieņemto kārtību.


Написать комментарий