Daugavpilī turpināsies darbs pie J.Volontam veltītā pieminekļa uzstādīšanas ieceres īstenošanas

foto: muzeji.lv
foto: muzeji.lv

7.novembrī Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas kārtējās sēdes gaitā tika konceptuāli atbalstīta iecere uzstādīt pieminekli, kas būt veltīts ilggadējām Daugavpils vadītājam, neatkarīgās Latvijas labklājības ministram, latgalietim Jānim Volontam.

Atgādināsim, ka pērn J.Volonta radinieki griezās Daugavpils pilsētas domē ar lūgumu iemūžināt piemiņu par viņu radinieku, kurš vadīja mūsu pilsētu laika posmā no 1923. līdz 1937.gadam.

Pēc viņu vizītes tika izveidota darba grupa, kura ierosināja pieminekļa uzstādīšanas vietu.

Pēc Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Dukšinska vārdiem, J.Volonta radinieki vēlas turpināt darbu pie pieminekļa uzcelšanas, tādēļ lūdz Komiteju akceptēt ieceri izveidot sabiedrisko organizāciju un sākt ziedojumu vākšanu pieminekļa uzstādīšanai.

Komitejas deputāti ieceri atbalstīja, tomēr izteica šaubas par ierosināto pieminekļa uzstādīšanas vietu (to ierosina uzstādīt pie Vienības nama, zaļajā zonā pa labi no teātra ieejas), kā arī par lēmuma apstiprināšanas juridisko procedūru, atzīmējot, ka jautājumu vajadzētu apstiprināt Domes sēdē (t.i., saņemt visu deputātu atbalstu), lai nākotnē nebūtu domstarpību.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis paskaidroja, ka jautājums par pieminekļa uzstādīšanas vietu esot saskaņots ar Būvvaldi un muzeja speciālistiem, tomēr var izvēlēties citu vietu. Viņš nenosauca darba grupas locekļu uzvārdus, kuri pētīja šo jautājumu, taču kopumā piekrita pārējo deputātu viedoklim, ka lēmums par pieminekļa uzstādīšanu jāpārstrādā un jāiesniedz izskatīšanai Domes sēdē.

Deputāti nobalsoja par to, lai darbs pie J.Volontam veltītā pieminekļa uzstādīšanas ieceres īstenošanas tiktu turpināts.


Написать комментарий