Nezināmie radīja traucējumus, kuri uz pusstundu atstāja Daugavpili bez ielu apgaismojuma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 14. novembrī daudzi pilsētnieki pamanīja, ka Daugavpilī ielu apgaismojums tika ieslēgts kādu laiku pēc tā, kad iestājās tumsa: tieši plkst. 17:00, kad cilvēki devās no darba mājās, pilsētas ielas bija tumšas.

Kā portālam Gorod.lv paskaidroja uzņēmuma Labiekārtošana–D” vadītājs Sergejs Blagoveščenskis, kura pārziņā atrodas pilsētas apgaismojums, 14. novembrī radās problēma pilsētas apgaismojuma vadībā.

„Signāls par apgaismojuma ieslēgšanu tiek nodots ar radio signālu palīdzību noteiktā frekvencē. 14. novembrī šajā frekvencē bija radīti mākslīgi traucējumi, kas neļāva savlaicīgi ieslēgt ielu apgaismojumu. Pēc sistēmas bojājumu atrašanas speciālisti apgaismojumu ieslēdza manuāli, bet, neskatoties uz darbību operativitāti, aizkavēšanās sastādīja 20 – 30 minūtes.

Iespējams, ka šiem traucējumiem ir gadījuma raksturs, bet, iespējams, ka kāds radio amatieris nolēma kaut ko darīt frekvencēs, kuras izmanto uzņēmums. Ja traucējumus kāds radīja speciāli, tad man grūti teikt, kamdēļ tas tika darīts. Viena lieta, kad krāpnieki darbojas, lai gūtu labumu sev, bet no kā vadījās šajā gadījumā, pateikt grūti. Tāpat ir grūti spriest, vai tas bija kāda ļauns nodoms, lai veiktu kaut kādas prettiesiskas darbības. Jebkurā gadījumā uzņēmuma darbinieki neatceras, ka agrāk Daugavpilī būtu noticis kaut kas tamlīdzīgs”, – atzīmēja S. Blagoveščenskis.

Atzīmēsim, ka piektdien, 15. novembrī pilsētas apgaismojums tika ieslēgts savlaicīgi.  


Написать комментарий