A.Aizbalts: Sniega tīrīšanas tehnika ir pilnā gatavībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ziemas periodā nepieciešamā tehnika esot gatava un jebkurā brīdī var tikt izmantota, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Zīmīgi, ka, pēc izpilddirektores vietnieka vārdiem, 2013.gada budžetā paredzētie līdzekļi esot pietiekami: „Protams, pagastu pārvaldēs ceļu tīrīšanai domātos līdzekļus taupa, lai, gadījumā, ja decembrī radīsies neparedzētie gadījumi, piemēram, stipra snigšana, ceļu tīrīšana tiktu nodrošināta kā nākas”.

Pēc A.Aizbalta vārdiem, saskaņā ar likumu par budžetu valdība nevar samazināt ceļu fonda finansējumu, un, ja tā pildīs solījumu, Daugavpils novada ceļu uzturēšanai tiks iedalīti 470 tūkst. latu gadā, turklāt, šī summa varētu tikt palielināta, tādēļ uztraukuma sakarā ar ziemas tuvošanos nav.

„Šogad iegādājāmies divus jaunus traktorus Medumu un Skrudalienas pagastu vajadzībām, kā arī novadā ir greiders, kuru vasarā izmantojām ne tikai Demenes pagastā, bet arī Sventes, Medumu, Laucesas, Tabores, Salienas, Vecsalienas, Skrudalienas pagastos. Savukārt ziemā šo tehniku izmantos sniega tīrīšanai”, pastāstīja A.Aizbalts.

Tāpat Daugavpils novadā pastāv rezerves variants – zemnieku tehnikas izmantošana, kuri neparedzētos apstākļos palīdz pašvaldībai. Piemēram, kāds no Ambeļu pagasta zemniekiem saskaņā ar līgumu palīdz sava pagasta teritorijas tīrīšanā ziemas periodā.


Написать комментарий