LR Neatkarības gadadienas priekšvakarā tika apbalvoti ministrs, bīskaps, režisors un uzņēmēji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

LR Neatkarības gadadienas priekšvakarā Daugavpils teātrī notika svinīgs pasākums, kura laikā tika svinēta mūsu valsts dzimšanas diena, kā arī pasniegti Goda raksti.

Latgales plānošanas reģiona balvas tika pasniegtas 10 cilvēkiem, tostarp premjerministram V.Dombrovskim un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam, kurš piedalījās svinīgajā pasākumā.

Savā runā viņš pateicās par negaidītu apbalvojumu un atzīmēja, ka Latvija sākas tieši Latgalē. „Šis reģions visilgāk cīnās par neatkarību. Rīga Bermonta karaspēku uzveica 1919.gadā, bet Latgale joprojām cīnās. Latgale ir Latvijas sākums, nevis nomale”, teica ministrs, saņemot Goda rakstu.

Balvas tika pasniegtas arī fotogrāfam Igoram Pličam, Daugavpils teātra valdes loceklim Oļegam Šapošņikovam, Rēzeknes un Aglonas bīskapam Jānim Bulim, LR 11.Saeimas deputātam Jānis Klaužam (ZZS), Latgales uzņēmējiem, Rēzeknes pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītājai Inesei Upeniecei.

Gandrīz visi balvas saņēmēji savā runā teica „Gods kalpot Latvijai!”. Daži minēja gan valsts, gan dzimtās pilsētas nosaukumu.

Latgales plānošanas reģiona priekšsēdētājs un Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs ceremonijas noslēgumā atgādināja, ka Latgale ir Latvijas sākums.

Oficiālā pasākuma turpinājumā notika dziedātājas Marijas Naumovas koncerts.

Atgādināsim, ka Latgales plānošanas reģions politiskā līmenī pārstāv Latgales pašvaldību viedokli un intereses, organizē un vada ilgtermiņa attīstības plānu un stratēģiju izstrādi un realizāciju.



Написать комментарий