Daugavpils bērndārznieki atzīmēja Sv.Martina dienu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Novembris ir viens no tumšākajiem gada mēnešiem, taču tajā mēs svinam vairākus nozīmīgus svētkus – Lāčplēša dienu, Latvijas Republikas Neatkarības gadadienu.

Daugavpils 24.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi novembrī svin arī Svētā Martina dienu.

Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālā vācu valodas un Vācijas valsts mācības tālākizglītības centra vadītājas vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šis centrs sadarbībā ar brīvprātīgajiem no Vācijas ik gadu rīko interesantus pasākumus. Pērn pasākuma rīkošanā iesaistījās arī Vienības pamatskolas 7.-8.klašu skolēni, kuri bija sagatavojuši nelielu uzvedumu vācu valodā, kā arī uzdāvināja bērniem garšīgu kliņģeri.

Savukārt šogad bērndārznieku uzmanībai piedāvāja leļļu teātra uzvedumu par Sv.Martina dzīvi un iemācīja izgatavot papīra lukturīšus, jo Vācijā šajā dienā notiek bērnu iemīļotais gājiens ar lukturīšiem (Laternenumzug), kuram gatavojas iepriekš – papīra lukturīšos tiek ieliktas svecītes, un bērni ar vecākiem dodas gājienā pa pilsētas ielām. Leģenda vēsta, ka šādi – ar lukturiem – Martina ciema iedzīvotāji meklēja viņu, lai pateiktos par labiem darbiem.

Tāpat pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi iemācījās dziesmu „Ich gehe mit meiner Laterne” („Es eju ar savu lukturīti”), kura tiek dziedāta gājiena laikā. Pasākuma noslēgumā bērni saņēma saldās balvas.

Jāatzīmē, ka 24.pirmsskolas izglītības iestādē jau kuro gadu dažas bērnu grupas vācu valodu apgūst kā otro svešvalodu, izmantojot Gētes institūta Rīgā izstrādāto programmu. Nodarbību laikā 5-7 gadu veci bērni dzied un piedalās spēlēs vācu valodā, tādējādi apgūstot Gētes un Remarka valodu.



Написать комментарий