No kādas mājas Londonā izglābtas 30 gadus gūstā turētas sievietes

foto: AP/Scanpix
foto: AP/Scanpix

No kādas mājas Londonas dienvidos izglābtas trīs sievietes, kas aptuveni 30 gadus pavadījušas piespiedu verdzībā, atsaucoties uz policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Atbrīvotās ir 69 gadus veca kundze no Malaizijas, 57 gadus veca īriete un 30 gadīga britu sieviete. Policija arī arestējusi divus aizdomās turamos paverdzinātājus – 67 gadus vecu vīrieti un sievieti.

Sievietes, kas esot "ļoti traumētas", ir nogādātas drošā patvērumā.

Informāciju par gūsteknēm policija saņēmusi pagājušajā mēnesī, kad pie likumsargiem vērsās labdarības organizācija "Freedom Charity", kas saņēma zvanu no sievietes, kura apgalvoja, ka gadu desmitus tiek turēta gūstā pret savu gribu.

"Mēs apsveicam "Freedom Charity" rīcību un mēs sadarbojamies, lai palīdzētu upuriem, kuri, šķiet, ir turēti gūstā vairāk nekā 30 gadus," paziņoja policijas pārstāvis Kevins Hilands. "Mēs esam uzsākuši plašu izmeklēšanu, lai noskaidrotu faktus par šīm nopietnajām apsūdzībām," viņš turpina.

"Pamudinājums vienam no upuriem vērsties pēc palīdzības, kas nodrošināja viņu atbrīvošanu, bija dokumentālā filma par "Freedom Charity" darbu pret piespiedu laulībām," norāda likumsargs.

Abas arestētās personas esot bijuši "'ģimenes galvas". Atbrīvotās sievietes esot bijušas apdraudētas un ļoti iebiedētas, stāsta "Freedom Charity" dibinātāja Aneta Prema.


Написать комментарий