A.Gržibovskis: Ceru, ka pilsētas vadība pieņems adekvātu lēmumu jautājumā par V.Bojarūna darba algas noteikšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāts Anatolijs Gržibovskis paziņoja portālam Gorod.lv, ka esot atturējies no balsošanas jautājumā par Mājokļu komitejas priekšsēdētāja Vladislava Bojarūna darba algas 850 latu apmērā noteikšanu, jo, viņaprāt, šis jautājums jāskata daudz plašāk. 

„Mēs saņēmām atbildes uz jautājumiem par darba algas summu un darba novērtējumu, tomēr pagaidām nav skaidrības ar komitejas priekšsēdētāja pilnvarām. Jāiepazīstas ar amata pienākumu aprakstu, jāsaprot, ar ko cilvēks nodarbosies, cik noderīgs būs viņa darbs, kā tiks risināti jautājumi, kurus minēja pilsētas mērs.

Acīmredzot jautājums ir steidzams un nopietns, taču koalīcijā tas netika skatīts, līdz Domes sēdei centīsimies noskaidrot visus apstākļus. Visi deputāti vēlas, lai pašvaldība pilnvērtīgi pildītu savas funkcijas un izvairītos no tiesas prāvām vai kādām sankcijām, par kurām teica pilsētas mērs. Šis amats tiešām ir sabiedriski noderīgs, taču jāgūst priekšstats par darba apjomu un attiecīgi darba algas apmēru.

Iespējams, vajadzētu izskatīt jautājumu par visu komiteju priekšsēdētāju darba algām, tomēr situācija komunālās saimniecības jomā ir vissarežģītākā, un negribētos, lai iedzīvotāji grieztos tiesā”, atzīmēja Anatolijs Gržibovskis.

Atbildot uz jautājumu, vai deputāti ir droši, ka V.Bojarūns atbilst amatam (jo pēdējā laikā pašvaldība darbiniekus pieņem darbā konkursu rezultātā), un vai arī šajā gadījumā nevajadzētu izsludināt konkursu, nosakot noteiktus kritērijus, A.Gržibovskis paziņoja:

„Minēto deputātu balsošanas rezultātā apstiprināja komitejas priekšsēdētāja amatā. Pēc manām domām, šajā gadījumā konkurss nav jārīko. Taču kopumā šis jautājums ir aktuāls. Iespējams, šajā amatā jābūt cilvēkam ar juridisko vai speciālo izglītību. Cerams, pilsētas vadība pieņems adekvātu lēmumu šajā jautājumā. Pagaidām ir skaidrs, ka cilvēki griežas pie deputāta, jo viņš cenšas atrisināt viņu problēmas un virza nepieciešamos lēmumus. Par darba kvalitāti spriedīs Domes vadība un pilsētnieki”.

Atgādināsim, ka 21.novembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē deputāti atbalstīja lēmumu par darba algas 850 latu apmērā noteikšanu Mājokļu komitejas priekšsēdētājam. Par minētās darba algas noteikšanu balsoja J.Lāčplēsis, P.Dzalbe, J.Zaicevs, N.Petrova un J.Carevs. D.Rodionovs un A.Gržibovskis no balsošanas atturējās. 


Написать комментарий