Balvu novads iegūst 3.vietu Latvijā fizisko aktivitāšu rīkošanā

foto: baltictravelnews.com
foto: baltictravelnews.com

No 7. līdz 13. oktobrim, visas nedēļas garumā, Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA) sadarbībā ar Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām organizēja Veselības Nedēļu, kuras ietvaros visā Latvijas teritorijā notika dažādi fizisko aktivitāšu pasākumi, informē Balvu novada portāls.

Apkopojot iegūtos rezultātus, noskaidrojās, ka starp mazākajiem novadiem līdz 5000 iedzīvotājiem ar aktivitāti izcēlās – Jaunpiebalga, Mērsrags un Ape. Novados līdz 10000 iedzīvotāju – Dagda, Ropaži, Iecava un Aloja. Novados līdz 15000 iedzīvotāju – Valka, Preiļi un Balvi. Kā arī pašos lielākajos novados – Sigulda, Cēsis un Gulbene. Aktīvākie dalībnieki Skolu konkurencē – Pelēču pamatskola, Jaunsaules pamatskola un Mežgaļu pamatskola.

Veselības Nedēļa tika organizēta jau otro gadu, lai parādītu, ka ir daudzi vienkārši un visiem pieejami veidi, kā ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, kas vērstas uz cilvēka veselības uzlabošanu, piemēram, soļošana, skriešana, nūjošana, dažādas spēles, pārgājieni u.c. aktivitātes. Veselības Nedēļas mērķis ir pievērst uzmanību tam, ka tieši regulāras fiziskās aktivitātes ir vislētākais un efektīvākais veids, kā novērst dažādas slimības, it īpaši šī brīža ekonomiskajos apstākļos. Veselības Nedēļa tiek rīkota starptautiska projekta „Move” ietvaros. Projekta mērķis ir līdz 2020. gadam iesaistīt 100 miljonus Eiropas iedzīvotāju fiziskās aktivitātēs. To plānots sasniegt, sadarbojoties ar valsts mēroga organizācijām, kas savukārt koordinētu un veicinātu pašvaldību rīkotas aktivitātes savu valstu ietvaros. Koordinējošā organizācija Latvijā ir Latvijas Tautas Sporta Asociācija (LTSA).

Šogad Veselības Nedēļas koordinatori no vairāk kā 50 Latvijas pašvaldībām, novadiem, pilsētām, skolām un sporta organizācijām piedāvāja visdažādākās fiziskās aktivitātes atbilstoši visiem vecumiem un fiziskajām spējām. Kā, piemēram, akcija „Katram vienu kilometru” kuras ietvaros visi novada iedzīvotāji aicināti veikt sev vēlamu distanci skrienot, nūjojot vai vienkārši soļojot. Veselības Nedēļas laikā visā Latvijā kopā šogad veikti vairāk kā 8000 km, kas salīdzinājumam ir kā aiziet no Rīgas līdz Lisabonai un atpakaļ. Papildus aktivitātēs veikti 112181 lēcieni ar lecamauklu, uzkāpti 128151 pakāpieni, 2219 reizes dalībnieki pievilkušies pie stieņa un veikti 21034 vēderpreses vingrinājumi. Veselības Nedēļā Latvijā piedalījās apm. 25 tūkstoši iedzīvotāji. Jāpiemin, ka Eiropā šīs nedēļas laikā pasākumus organizēja vairāk nekā 1000 organizatoru. LTSA saka lielu paldies visiem nedēļas dalībniekiem un organizatoriem.


Написать комментарий