Jautājums par Kalkūnes pagasta māju pārvaldīšanas funkciju deleģēšanu SIA “NPS” nodots izskatīšanai novada domes deputātu sēdē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē deputāti aktīvi diskutēja par Daugavpils novada domes funkcijas – Kalkūnes pagasta daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību – nodošanu pilnvarotai personai – SIA „Naujenes Pakalpojumu Serviss”(SIA „NPS”).

Ziņotājs, Daugavpils novada domes Juridiskās nodaļas vadītājs Andris Pļaskota, pastāstīja, ka minēto funkciju nodošana attiecas uz Kalkūnes pagasta 15 daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām Kalkūnes ciemā (Kalkūnes ielā 7, 9, 11, 12, 14, 16, 17, 20, Ķieģeļu ielā 2, 6, 8, 10, 12), Randenē (Dārza ielā 53) un Muitas ciemā (Muitas ielā 7).

Saskaņā ar lēmuma projektu, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Kalkūnes ciemā (Kalkūnes ielā 7, 9, 11, 12, 14, 16, 20, Ķieģeļu ielā 2, 6, 8, 10, 12), Randenē (Dārza ielā 53) uzturēšanas un apsaimniekošanas maksa būs 0,21 lats – 0,14 lati par apsaimniekošanu un 0,07 lati veidos uzkrājuma fondu.

Savukārt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Kalkūnes ciemā (Kalkūnes ielā 17) un Muitas ciemā (Muitas ielā 7) uzturēšanas un apsaimniekošanas maksa būs 0,17 lati – 0,13 lati par apsaimniekošanu un 0,04 lati veidos uzkrājuma fondu.

Tāpat lēmuma projektā atrunāts, ka saskaņā ar likumu Kalkūnes pagasta pārvaldei SIA „NPS” bez atlīdzības jānodrošina ar telpām kases aprāta uzstādīšanai un iedzīvotāju pieņemšanai, tomēr ar telpu ekspluatāciju saistītos izdevumus segs SIA „NPS”.

Diskusiju iesāka deputāts Edgars Kucins, kuram radās vairāki jautājumi, tostarp, jautājums, vai daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji piedalījās māju pārvaldīšanas tiesību nodošanas apspriešanā un piekrīt tiesību nodošanai SIA „NPS”. Atbildot uz jautājumu, Daugavpils novada domes Juridiskās nodaļas vadītājs Andris Pļaskota atzīmēja, ka šīs funkcijas pildīja Kalkūnes pagasta pārvalde, kura patlaban ir iedzīvotāju un SIA „NPS” starpnieks, šī starpniecība jālikvidē, lai atvieglotu pagasta pārvaldes darbu.

Savukārt Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins piebilda, ka aptuveni pirms trim nedēļām pārvalde tikās ar māju vecākajiem, kuri neiebilda pret daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas funkciju nodošanu SIA „NPS”.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska atzīmēja, ka gadījumā, ja dzīvojamo māju iedzīvotāji ir neapmierināti ar apkalpojošo organizāciju, viņi var to mainīt. Pēc J.Jalinskas vārdiem, līdz ar lēmuma apstiprināšanu iedzīvotājiem nekas nemainīsies – daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apkalpošanas un uzturēšanas maksa netiek grozīta, nemainās arī uzkrājuma fonda iemaksas.

Sēdē piedalījās SIA „NPS” vadītājs Aivars Elksniņš, kuram jautāja, vai uzņēmums tiks galā ar daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apkalpošanu arī Kalkūnes pagastā. A.Elksiņš atbildēja, ka firmā strādās divi jauni darbinieki un nepieciešamie darbi nesagādās problēmas.

Diskusijā piedalījās arī deputāts Aleksandrs Sibircevs, kurš uzdeva jautājumu par to, vai minētie jaunie darbinieki būs Kalkūnes pagasta iedzīvotāji, SIA „NPS” atbildēja apstiprinoši.

Diskusijas beigās visi Finanšu komitejas locekļi vienbalsīgi nolēma apstiprināt lēmuma projektu un nodot to izskatīšanai novada domes deputātu sēdē. Ja lēmums tiks apstiprināts, tas stāsies spēkā 2014.gada 1.janvārī. 


Написать комментарий