Igaunijas diplomāti: Pārejot uz eiro, straujš cenu kāpums Latvijā nav gaidāms 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augstākminēto apgalvojumu, apmeklējot Daugavpils pilsētas domi, izteica Igaunijas Ārlietu ministrijas vicekanclers Lauri Bambus, Igaunijas Republikas vēstnieks Latvijā Mati Vaarmans, Igaunijas Goda konsuls Daugavpilī Aivars Keskula.

Pēc viņu domām, Latvijas iedzīvotājiem nav jābaidās no pārejas uz eiro un nav jāgaida, ka dzīves līmenis pasliktināsies.

„Mums savulaik arī bija šaubas. Šajā gadījumā liela nozīme ir emocijām, jo cilvēkiem jāšķiras no ierastām naudaszīmēm. Tomēr viss notiek, valsts attīstās, ekonomiskajā ziņā Baltijas valstīm tas ir izdevīgi”, uzskata vicekanclers.

Igaunijas diplomāti ir pārliecināti, ka Igaunijā notikušais straujš cenu kāpums Latvijā nav gaidāms, jo lata kurss jau šobrīd ir visai augsts. Pārejot uz jaunu valūtu, 2011.gada janvārī Igaunijā 1 eiro bija 15,5 Igaunijas kronas, tādēļ bija iespēja noapaļot cenas uz lielāku pusi.

Tomēr, saskaņā ar vairākām aptaujām, oktobrī Latvijas pāreju uz eiro atbalstīja tikai 20% iedzīvotāju, būtiski pieauga eiroskeptiķu un pārejas uz eiro pretinieku skaits. 


Написать комментарий

tad kāpēc Igauņi,kas te atbrauc stāsta,ka viņiem viss palicis dārgāks par 20-30%???
kurš tad melo??