VK aicina daugavpiliešus aktīvi cīnīties par savu naudu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, ceturtdien, 28.novembrī Daugavpili apmeklēja Valsts kontrolieru delegācija, lai pastāstītu par Valsts kontroles (VK) darba prioritātēm un pēdējās pilsētā veiktās revīzijas rezultātiem.

Tikšanās sākumā VK vadītāja Elita Krūmiņa pastāstīja interesentiem, kuri bija pulcējušies Daugavpils pilsētas domē konferenču zālē, ka cer uz atklātu un konstruktīvu dialogu, kura rezultātā taps zināmas aktuālākās problēmas.

Tomēr dialogs neizdevās, jo atnākušie pilsētnieki visai emocionāli pieprasīja sakārtot situāciju kādā konkrētā mājā vai pašvaldības iestādē, kā arī pilsētā un valstī, saukt pie atbildības deputātus un pilsētas uzņēmumus. Daudzi daugavpilieši, uzdodot jautājumu, negaidīja atbildi, jo vienkārši izteica savu viedokli.

Kādas pilsētas partijas pārstāvi interesēja, kāpēc, veicot revīziju, Valsts kontrolieri nepievērsa uzmanību PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbam. Viņaprāt, uzņēmumā ir problēmas, par to liecina lieli apkures rēķini. Atbildot uz jautājumu, VK padomes loceklis Aivars Ērglis atzīmēja, ka acīmredzot revīzijas veicēji pārkāpumus vai riska faktorus nekonstatēja.

Uz sūdzību par to, ka pašvaldība slēpj no iedzīvotājiem SIA „DDzKSU” pakalpojumu kalkulācijas metodiku, Valsts kontrolieri ieteica nākamajās pašvaldību vēlēšanās ievēlēt citu vadību, bet nepieciešamības gadījumā cīnīties par savu naudu tiesā.

Pilsētnieki jautāja arī par sadzīves atkritumu izvešanas tarifu, PAS „Daugavpils siltumtīkli” nodošanu privātās rokās, augstu komunālo pakalpojumu maksu u.c. Lai uzlabotu situāciju, pilsētnieki aicināja VK griezties Ministru kabinetā un pie premjerministra.

Valsts kontrolieri centās atbildēt uz visiem jautājumiem, uzsverot, ka šī institūcija nav tā, kas uzliek sodus, bet pārbauda to, kā pašvaldības uzņēmumi ievēro normatīvos aktus, izvērtē, cik efektīva ir pašvaldības kapitālsabiedrību darbība, kā pašvaldība pārrauga kapitālsabiedrību darbu.

A.Ērglis paziņoja, ka SIA „DDzKSU” darbībā VK bija konstatējusi trūkumus, piemēram, rēķinos iekļautus nepamatotus izdevumus, savukārt SIA „Daugavpils ūdens” un SIA „Spec.ATU” tarifus aprēķināja neuzmanīgi. 


Написать комментарий