A.Gubermans: Galvenais jautājums – cik profesionāli tiks izvērtēta PAS «Daugavpils siltumtīkli» esošā situācija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neilgi pirms Daugavpils pilsētas domes deputātu balsošanas par rekomendācijām, kuras attiecas uz PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbību, portāls Gorod.lv griezās pie biznesa žurnāla „Kapital region” šefredaktora Artjoma Gubermana.

Ap SIA „Batergo” izveidojusies situācija apliecina, ka veiksmīgai biznesa, valsts un sabiedrības sadarbības sistēmai mūsu politiskā kultūra ir visai zemā līmenī, savukārt korupcijas līmenis ir augsts, uzskata Artjoms Gubermans.

Viņš ir pārliecināts, ka PAS „Daugavpils siltumtīkli” kā pašvaldības uzņēmumam patstāvīgi jārisina savas problēmas un jānosaka attīstības virziens, tostarp izmantojot ES fondu iespējas un nesadarbojoties ar privātām firmām, lai neizveidotos situācija, kura izveidojās ar SIA „Batergo”.

„Mēs pagaidām neprotam strādāt ar privāto kapitālu tā, lai tas visiem būtu izdevīgi. Tas, ka pašvaldība kā PAS „Daugavpils siltumtīkli” īpašniece nolēma tikt skaidrībā ar situāciju, ir normāli. Galvenais jautājums – cik kvalitatīvi un profesionāli tiks izvērtēta situācija, kādi lēmumi tiks pieņemti, kāda būs turpmākā rīcība.

Runājot par deputātu atbildību, jāsaka, Latvijā vairāki gadījumi paredz tikai politisko atbildību, bet par tās būtību zināms ir maz”, atzīmēja A.Gubermans.

Biznesa izdevuma šefredaktors atzīmēja, ka deputātiem jāpievērš uzmanība nevis līgumam ar SIA „Batergo”, bet siltumapgādes sistēmas attīstības stratēģijai kopumā. Pēc A.Gubermana domām, šobrīd nebūtu ieteicams domāt par lielām SC, daudz efektīvāk būtu realizēt moduļu katlumāju ierīkošanu mikrorajonos, šīm katlumājām būtu jādarbojas, izmantojot dažādu kurināmo, atkarībā no situācijas, ar siltumu nodrošinot aptuveni 10 mājas. Iecere SC3 ierīkot lielu katlu, izmantojot uzņēmuma resursus un ES līdzekļus ir absurds, jo, ņemot vērā jaudu (līdz 55 МWh) grūti iedomāties, kur vajadzētu glabāt skaidas un cik daudz to vajadzētu, uzskata Artjoms Gubermans.


Написать комментарий