Sinoptiķu prognoze: Vētra, kura virzās uz Eiropu, Daugavpili būtiski neskars

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pasaules plašsaziņas līdzekļi informē, ka ceturtdien un piektdien Eiropu plosīs ļoti spēcīga vētra „Xaver”, kas var nest līdzīgus postījumus kā šā gada oktobra beigās piedzīvotais orkāns.

Tomēr, saskaņā ar meteorologu prognozēm, minētais ciklons varētu neskart Latviju vai skart visai minimāli. Ceturtdien, 5.decembrī, no rīta piekrastes rajonos vējš brāzmās varētu sasniegt līdz 20 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Vakarā vējš pastiprināsies brāzmās līdz 25 metriem sekundē.

Ceturtdien, 5.decembrī, Daugavpilī un apkārtnē prognozē sniegu un lietu, gaisa temperatūra būs 0...+2 grādi pēc Celsija skalas. Piektdien lietus pilnībā pāries sniegā, gaisa temperatūra būs aptuveni -1 grāds dienā un -3 grādi naktī.

Brīvdienās mūsu pilsētā joprojām snigs, varētu izveidoties 6-10 cm bieza sniega sega. Gaisa temperatūra dienā būs -2...-3 grādi, bet naktī uz pirmdienu – aptuveni -8...-10 grādi.

Iepriekš tika ziņots, ka solītā vētra skars Britu salas, Nīderlandi, Skandināvijas dienvidus, Vāciju, Austriju, Čehiju un Poliju. Vējš brāzmās varētu sasniegt 30 metrus sekundē, vietām – līdz 45 metriem sekundē. Vējš pastiprināsies arī Balkānos un Itālijas ziemeļos. 


Написать комментарий