Daugavpils novada skolotājiem domātās mērķdotācijas summa decembrī saglabāsies iepriekšējo trīs mēnešu līmenī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 5.decembrī, Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdes gaitā tika izskatīts jautājums par valsts mērķdotācijas sadali skolotāju darba algām un obligātās sociālās apdrošināšanai 2013.gada decembrī.

Ziņotāja, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, pastāstīja, ka mācību gada sākumā Daugavpils novada skolotāji saņēma trim mēnešiem – septembrim, oktobrim un novembrim – domāto mērķdotāciju. Ministru kabineta rīkojums Nr.573 nosaka, ka mērķdotācijai jābūt sadalītai arī šā gada decembrī.

„Principā, esam saņēmuši tikpat daudz līdzekļu, kā septembrī, tādēļ mācību procesu varam nodrošināt iepriekšējā līmenī”, teica I.Bulaša.

Daugavpils novada vispārizglītojošo iestāžu skolotāju darba algām kopumā iedalīti 120 255 lati, 116 290 no tiem ir domāti 1.-2.kvalifikācijas kategorijas skolotāju darba algām, 3 049 lati – 3.kvalifikācijas kategorijas skolotāju darba algām, vēl 860 lati – 4.kvalifikācijas kategorijas skolotāju darba algām un 56 lati – 5.kvalifikācijas kategorijas skolotāju darba algām.

Savukārt skolotāju, kuri strādā ar pirmsskolas vecuma bērniem, darba algām tika iedalīti 11 224 lati. Turklāt 5 358 lati tika iedalīti interešu izglītības skolotājiem.

Medumu speciālai internātskolai valsts iedalījusi 50 007 latus.

Uz Daugavpils novada domes deputāta Aleksandra Sibirceva jautājumu, vai skolām jāsagatavo jauni lēmumi par darba algu aprēķināšanu skolotājiem, ja dotācijas saņemšana neko nav mainījusi, I.Bulaša atbildēja, ka jaunie lēmumi nav jāsagatavo, tie vienkārši tiks pagarināti.

Rezultātā deputāti vienbalsīgi nodeva jautājumu izskatīšanai nākamajā Daugavpils novada domes deputātu sēdē. 


Написать комментарий