Saņemts apstiprinājums par līdzekļu iedalīšanu slēpošanas trases ierīkošanai Stropos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušajā nedēļā notika Koordinācijas padomes sēde, kurā prezentēja slēpošanas un velotrases ierīkošanas projektu (trase tiks ierīkota Stropos), pēc prezentācijas pašvaldība saņēma atļauju projekta realizācijai izmantot līdzekļus, kuri tika ietaupīti iepriekšējo projektu realizācijas gaitā, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs.

Atgādināsim, ka trases būvniecībai nepieciešamā dokumentācija tika sagatavota 2011.gadā, kad notika ieceres publiskā apspriešana, tika izstrādāti Jauno Stropu tūrisma un aktīvas atpūtas infrastruktūras attīstībai nepieciešamie dokumenti. Projekts paredz gandrīz 7 km garas apgaismotas trases ierīkošanu un ir viens no pašvaldības prioritārajiem projektiem. Dažu gadu laikā pašvaldība pieteicās dalībai dažādās programmās, tomēr atbalstu neguva.

Dmitrijs Rodionovs paskaidroja, ka tagad tehniskā dokumentācija tiks koriģēta, lai precizētu nepieciešamos pasākumus un darbus, noteiktu apgaismojuma veidu, struktūras, kuras apkalpos izveidoto infrastruktūru, līdzekļus, kuri būs nepieciešami ieceres īstenošanai. Tāpat pašvaldība vēlas panākt, lai trases ierīkošanas gaitā tiktu izcirsts pēc iespējas mazāk koku.

Pašvaldībai, visdrīzāk, nāksies iedalīt papildfinansējumu, lai projekts tiktu realizēts kā iecerēts, tostarp, lai tiktu savienotas Višķu un Krimuldas ielas, paziņoja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Tiek plānots, ka projekta realizācijas darbi tiks uzsākti nākamgad. Tā realizēšanai ES fondi iedalīs 650 tūkst. latu, valsts līdzfinansēs 5%, pašvaldības līdzfinansējuma apjoms tiek precizēts. 


Написать комментарий