Šonedēļ Daugavpilī atkal gaidāms ciklons un sniegs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējās dienās laika apstākļus virs Latvijas noteica ciklons „Xavier”, līdz ar to valsts lielākajā teritorijā stipri sniga.

Divu dienu laikā sniga arī Daugavpilī, tādēļ esam sagaidījuši īstu ziemu. Saskaņā ar sinoptiķu datiem, svētdienas rītā Daugavpili klāja 11 cm bieza sniega kārta. Vakarā ciklona ietekme mazinājās, nokrišņu nebija, vējš pierima.

Dažos valsts rajonos šajās brīvdienās sniega bija ļoti maz vai nesniga vispār, savukārt problēmas ar elektroapgādi stipras snigšanas dēļ bija reģistrētas Olaines, Salaspils, Rīgas novados, kā arī Ventspils, Skrundas, Aizputes un Priekules apkārtnē. Rezultātā bez elektrības bija palikušas vairāk nekā 30 000 mājsaimniecību.

Jaunas darba nedēļas, kura šoreiz ilgs 6 dienas, sākumā mūsu valstij tuvosies kārtējais ciklons, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Tas nebūs tiks spēcīgs kā iepriekšējais, taču tā ietekmē gaidāma vēja pastiprināšanās un nokrišņi sniega veidā.   

Otrdien, 10.decembrī, ciklons virzīsies uz austrumiem, gaisa temperatūra Daugavpilī būs aptuveni -11 grādu naktī un -6...-8 grādi dienā.

Sākot ar ceturtdienu, Daugavpilī prognozē nedaudz siltāku laiku, gaisa temperatūra būs -1...+2 grādi dienā un -2...-4 grādi naktī. Nedēļas nogalē iespējams sniegs un lietus.

Sinoptiķi prognozē, ka sestdien un svētdien Daugavpilī atgriezīsies saulains laiks, nokrišņi nav gaidāmi, gaisa temperatūra būs 0...-1 grāds dienā un -4 grādi naktī. 


Написать комментарий