P.Savostjanovs: Tikai līdz ar lielu uzņēmumu dibināšanu, pilsēta var kļūt par lielu Latvijas rūpniecības centru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv ziņoja par to, ka aptaujāja lasītājus, jautājot, kurā virzienā Daugavpilij būtu jāattīstās.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, vairākums lasītāju uzskata, ka mūsu pilsētai jāattīsta rūpniecība un ražošana. Tiekoties ar Direktoru un uzņēmēju padomes vadītāju Pjotru Savostjanovu, portāla Gorod.lv korespondents šo jautājumu uzdeva arī viņam.

„Pirmkārt, pēc manām domām, jāizmanto pilsētā darbojošos uzņēmumu iespējas. Būtu nepieciešams tikties ar uzņēmumu vadītājiem un noskaidrot, kas katram konkrētajam uzņēmumam vajadzīgs darbinieku skaita un ražošanas apjomu palielināšanai”, teica P.Savostjanovs.

Pēc viņa domām, tieši krīzi pārcietušo uzņēmumu aktīviem vadītājiem ir gan radošais, gan organizatoriskais potenciāls, tādēļ viņiem esot nepieciešama individuālā pieeja un atbalsts. 

„Otrais, ko varētu darīt Daugavpils pilsētas dome, ir jaunu pilsētveidojošu uzņēmumu izveide. Uzskatu, ka tikai līdz ar lielu uzņēmumu dibināšanu, pilsēta var kļūt par lielu Latvijas rūpniecības centru.

Es domāju galvenokārt Daugavpils HES būvniecību, naftas pārstrādes rūpnīcas būvniecību, t.i., jautājumus, kuri jau tika apspriesti, izstrādāti, bet tālāk nekas nenotika. Pie šiem projektiem jāturpina strādāt”, atzīmēja Direktoru un uzņēmēju padomes vadītājs.

Pēc P.Savostjanova vārdiem, it īpaši svarīgi ir šos jautājumus apspriest valsts līmenī, jo bez valsts atbalsta tos atrisināt nevar: „Aptuveni pirms 7-8 gadiem tika runāts par linu apstrādes rūpnīcas būvniecību Preiļu novadā, tas bija nepieciešams. Saskaņā ar manā rīcībā esošo informāciju, projekts bija gandrīz izstrādāts un tam bija nepieciešams valsts atbalsts, taču tajā laikā mainījās valdība un projekts netika realizēts”.


Написать комментарий