DNMM 7 gadus var nesaņemt dotācijas fondu papildināšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputātiem radās jautājumi sakarā ar ierosinājumu papildināt Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja (DNMM) fondu, iegādājoties jaunus eksponātus.

Muzeja vadītāja Ruta Ģiptere griezās pie deputātiem ar priekšlikumu sniegt atbalstu Daugavpils mākslinieka Pjotra Hudobčonoka 12 darbu iegādei muzeja vajadzībām.

Gleznas-miniatūras veidotas mākslinieka unikālā manierē, saglabājot senas krievu tradīcijas. Minētie darbi ir iekarojuši ne tikai pilsētnieku, bet arī Latvijas, Krievijas, Francijas, Vācijas, Portugāles iedzīvotāju sirdis. Tāpat P.Hudobčonoka darbi atspoguļo Dvinskas-Daugavpils arhitektūru un tiem jākļūst par muzeja eksponātiem. Mākslas darbu iegādei muzejs lūdza deputātus iedalīt 35 000 latus.

Komitejas locekļiem nebija iebildumu pret pilsētas muzeja fonda papildināšanu. Deputāts Reinis Joksts dažu minūšu laikā internetā sameklēja likuma punktu, saskaņā ar kuru šajā gadījumā nav nepieciešams rīkot iepirkuma procedūru. Rezultātā deputāti nobalsoja par muzeja fonda papildināšanu ar Daugavpils mākslinieka darbiem.

Kā zināms, Komiteja līdzekļus neiedala, tie tiek piešķirti no neparedzētajiem izdevumiem domātā posteņa, bet jautājumu par līdzekļu iedalīšanu lemj pilsētas domes Finanšu komiteja.

Pašvaldība ik gadu DNMM fonda papildināšanai iedala dotāciju 500 latu apmērā. Veicot matemātisko aprēķinus, var secināt, ka, mākslinieka P.Hudobčonoka darbu iegādei saņemot prasītos 35 000 latus, muzejs 7 gadus var nesaņemt pašvaldības dotācijas. 


Написать комментарий