Latgali pamatīga snigšana un elektroapgādes traucējumi nav skāruši

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Īstas ziemas atnākšana daudzus Latvijas iedzīvotājus neiepriecināja, jo bija saistīta ar stipru snigšanu un problēmām elektroapgādē, ar kurām saskārās aptuveni 30 000 objektu.

Pēc pamatīgas snigšanas, kas valsts lielākajā daļā vērojama jau kopš  piektdienas, naktī uz 8.decembri bija radīti elektroapgādes traucējumi un svētdienas rītā plkst.6:00 bez elektroenerģijas bija palikuši, vai tās piegāde traucēta, aptuveni 14 000 AS „Sadales tīkls” klientu valsts Centrālajā daļā un aptuveni 10 000 klientu Latvijas Rietumu daļā, ziņots AS „Sadales tīkls” mājas lapā.

Lai novērstu traucējumus, brīvdienās AS „Sadales tīkls” bija mobilizējusi 82 elektromontieru brigādes, kurās darbojās 206 speciālisti. Dienas laikā tika novērsta lielākā daļa reģistrēto elektroapgādes traucējumu, tomēr darbi tika turpināti arī diennakts tumšajā laikā.

AS „Sadales tīkls” komunikāciju direktore Renāte Meļķe paziņoja portālam Gorod.lv, ka Latgalē, tāpat kā Rīgā un Vidzemē, problēmu ar elektroapgādi neesot. Saskaņā ar operatīvo informāciju, 9.decembrī plkst.9:45 valstī bija reģistrēti 272 avārijas atslēgumi, kuri bija fiksēti galvenokārt Latvijas rietumos. Pēc R.Meļķes vārdiem, 65 elektroapgādes atslēgumi Latgalē bija ieplānoti un saskaņoti ar klientiem.

Tomēr AS „Sadales tīkls” aicina iedzīvotājus joprojām būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS „Sadales tīkls” klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404..


Написать комментарий