Pansionātā «Gaiļezers» konstatē pārkāpumus – vecu cilvēku piesien pie gultas

foto: jonika.lv
foto: jonika.lv

Labklājības ministrija, pārbaudot kādas privātpersonas sūdzību, konstatējusi, ka sociālās aprūpes centrā Gaiļezers veikta klientes – gados vecas sievietes – nelikumīga fiksēšana pie guļvietas.

Par šo un citiem iespējamiem pārkāpumiem ministrija ierosinājusi administratīvā pārkāpuma lietu.

Veicot pārbaudi Rīgas sociālās aprūpes centrā Gaiļezers, Labklājības ministrija konstatējusi nopietnus pārkāpumus. LM ir uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību un turpinās iesākto pārbaudi.

Pārbaudot kādas privātpersonas sūdzību, konstatējusi, ka Gaiļezera pansionātā veikta klientes – gados vecas sievietes – nelikumīga fiksēšana pie guļvietas, tādējādi ierobežojot viņas kustību brīvību. LM Sociālo pakalpojumu kvalitātes kontroles departamenta speciālisti secinājuši, ka fiksācijas jostas ir iegādātas vairumā, tāpēc pastāv iespēja, ka klientu fiksēšana pie guļvietām ir bijusi ierasta prakse.

Gaiļezers ir Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāde. Pamatojoties uz Rīgas domes Labklājības departamenta lēmumu, pašlaik no amata ir atstādināta Gaiļezers direktore Ļubova Zaka.

Gaiļezers ir ilgstošas sociālās rehabilitācijas un sociālās aprūpes iestāde. Pansionātā nodrošina pilnu aprūpi cilvēkiem, kuri vecuma vai veselības stāvokļa dēļ paši nevar sevi aprūpēt.

LM uzsāktā pārbaude turpināsies līdz 2014. gada 20. janvārim. LM informēs sabiedrību par pārbaudes rezultātiem, līdzko tā būs noslēgusies.


Написать комментарий