L.Jankovska par tramvaju piegādi: Man nav zināmas visas nianses, taču nav vērts konfliktēt ar draudzīgu kaimiņvalsti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils pilsētas vadība tomēr nolēma lauzt līgumu par tramvaju piegādi Daugavpilī, kas ir noslēgts ar AAS „Belkommunmaš” un SIA „Agmen Consulting Bureau”.

Pēc bijušās pilsētas domes priekšsēdētājas vietnieces Līvijas Jankovskas domām, kurās viņa dalījās ar portālu Gorod.lv, nav vērts konfliktēt ar draudzīgu kaimiņvalsti – Baltkrieviju.

„Nevaru komentēt šo nopietnu jautājumu, jo nezinu visas tā nianses un neesmu redzējusi visu dokumentāciju. Informācija par tramvaju piegādi man ir zināma no vietējiem plašsaziņas līdzekļiem. Tomēr, pēc manām domām, nav vērts konfliktēt ar draudzīgu kaimiņvalsti”, pastāstīja L.Jankovska.

Atgādināsim, ka līgums par vairāk nekā 4,6 miljoniem latu tika noslēgts šā gada martā un paredzēja, ka mūsu pilsētā tiks piegādāti 12 četrasu un sešasu vagoni, kuri tiks uzstādīti un apkalpoti, notiks arī darbinieku apmācība. Rezultātā Daugavpilī ir piegādāts tikai viens vagons, un pašvaldība ziņoja, ka neesot saņēmusi dokumentus par tramvaja atbilstību tehniskajām normām.

Šovasar Daugavpili ar vizīti apmeklēja Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko, kurš pēc tikšanās ar pilsētas vadību paziņoja žurnālistiem, ka neredz iemeslu līguma laušanai, jo Baltkrievijas puse izpildīs līguma noteikumus.

Tomēr decembra sākumā beidzās tramvaju piegādes garantijas termiņš, un soda sankciju summas šobrīd sastāda aptuveni 400 000 eiro.

Pēc pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša vārdiem, tiek plānots piedzīt minēto soda naudu un uzsākt līguma laušanas procedūru. Tiks izsludināts jauns iepirkums un uzsākts darbs papildfinansējuma piesaistīšanai un tramvaju salikšanas organizācijai Daugavpilī, pateicoties kam tiks radītas jaunas darbavietas. 


Написать комментарий