Melbārdim lielisks otrais brauciens un piektā vieta summā

foto: AP/Scanpix
foto: AP/Scanpix

Leikplesidas trasē ASV šodien turpinās Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā. Sacensību programmu noslēdz bobsleja četrinieku sacensības.

Latvijas kvartets ar pilotu Oskaru Melbārdi divu braucienu summā ieņēma piekto vietu, no goda pjedestāla atpaliekot piecas sekundes simtdaļas.

Pirmais brauciens

Pirmais brauciens jau parādīja, ka amerikāņu ekipāžām vakardienas triumfu divniekos atkārtot neizdosies. Ja galvenā favorīta Stīvena Holkomba ekipāža ar labāko starta laiku (4,96) distanci veica visātrāk, tuvākos sekotājus apsteidzot par divām sekundes desmitdaļām, tad abi pārējie amerikāņi četrinieki līdz labāko desmitniekam aizsniegties nespēja.

Labāko trijniekā pēc pirmā brauciena bija arī divas Vācijas ekipāžas. Gan Maksimiliāna Arndta, gan Tomasa Floršuca vadītie četrinieki no Holkomba atpalika divas sekundes desmitdaļas.

Kā 17. uz starta devās Oskara Melbārža pilotētais kvartets. Uzrādot otro labāko starta laiku (5,01), Latvijas ekipāža trasi veica bez rupjām kļūdām, finišējot ar astoto ātrāko rezultātu (55,29).

Astoto vietu latvieši gan nesaglabāja, jo par 11 simtdaļām ātrāku laiku uzrādīja Krievijas pilota Ņikitas Zaharova vadītais četrinieks, kurš finišu sasniedza ar ceturto labāko rezultātu.

Otrais brauciens

Otrajā braucienā vairums ekipāžu savus pirmā brauciena laikus uzlaboja, līdz Oskara Melbārža četrinieka startam labāko braucienu veicot Kanādas kvartetam ar pilotu Džastinu Kripsu priekšgalā. Kanādiešiem zaudēja gan Frančesko Frīdriha pilotētā Vācijas ekipāža, gan Krievijas četrinieks ar pilotu Aleksandru Zubkovu.

Latvijas kvartets startā par vienu simtdaļu uzlaboja pirmajā braucienā uzrādīto starta laiku un distanci veica lieliski, uzvarot ne tikai summā, bet arī uz to brīdi uzrādot labāko laiku otrajā braucienā (55,16).

Latvijas četrinieka labais sniegums ļāva mūsu kvartetam pakāpties par četrām pozīcijām, apsteidzot Nīderlandes ekipāžu ar Edvīnu van Kalkeru priekšgalā, Aleksandra Kasjanova un Ņikitas Zaharova vadītos Krievijas kvartetus, kā arī vāciešus ar pilotu Maksimiliānu Arndtu. Pēc visu ekipāžu finiša kļuva skaidrs, ka Melbārža kvartetam ir otrais labākais laiks otrajā braucienā.

Lielisks otrais brauciens padevās britu kvartetam ar Džonu Džeksonu priekšgalā. Džeksona četrinieks uzrādīja labāko laiku šajā braucienā (55,00) un no septītās vietas pakāpās uz otro pozīciju. Summā uzvaru gan noturēja amerikāņi ar pilotu Stīvenu Holkombu.

Pasaules kauss bobslejā, 3.posms, Leikplesida

V Pilots Valsts Laiks
1. S.Holkombs ASV 1:50.15
2. Dž.Džeksons Apvienotā Karaliste +0.07
3. T.Floršucs Vācija +0.25
4. K.Springs Kanāda +0.26
5. O.Melbārdis Latvija +0.30
6. A.Kasjanovs Krievija +0.32
 

 


Написать комментарий