Daugavpilī, iespējams, mainīs ielas un pašvaldības uzņēmuma nosaukumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.decembrī Daugavpils pilsētas domes sēdē, apspriežot vairākus jautājumus, deputāti diskutēja par to, ka, iespējams, būtu jāmaina uzņēmuma “Sadzīves pakalpojumu kombināts” un vienas no pilsētas ielām – Cialkovska ielas – nosaukums.

Apstiprinot uzņēmuma “Sadzīves pakalpojumu kombināts” darbības un attīstības stratēģiju 2014.2016.gadam, deputāti atzīmēja, ka uzņēmuma darbības virzieni esot mainījušies, un sniegto pakalpojumu klāsts tikai daļēji atbilst tā vēsturiskajam nosaukumam. Tādēļ tika ierosināts apsvērt iespēju mainīt uzņēmuma nosaukumu.

Savukārt, apstiprinot lēmumu par papildus taksometru stāvvietas ierīkošanu pilsētas centrā, deputāts Aivars Broks atzīmēja, ka viņš vēlētos atrisināt problēmu, ar kuru esot saskaries aptuveni 10 gadus. Runa ir par to, ka visos oficiālajos dokumentos ielas, kura ir nosaukta zinātnieka un izgudrotāja Konstantīna Ciolkovska vārdā, nosaukums latviski tiek rakstīts savādāk – Cialkovska iela.

Deputātam paziņoja, ka ielas nosaukumu tiesām vajadzētu mainīt, un šo jautājumu varētu atrisināt Kultūrvides darba grupa, kuru izveidoja deputāti un kuras priekšsēdētājs ir Aivars Broks. 


Написать комментарий