Daugavpils bērnu veselības centrs turpinās attīstīties

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Izskatot Daugavpils bērnu veselības centra attīstības koncepciju, Sociālo jautājumu komitejas deputāti minētās iestādes vadītājai uzdeva vairākus jautājumus un nolēma apstiprināt viņu izskatīšanai iesniegto dokumentu.

Jautājuma apspriešanas gaitā deputāts Reinis Joksts interesējās, kā iestāde plāno īstenot vienu no stratēģijā minētajiem mērķiem – palielināt apmeklētības līmeni, jo nevar prognozēt, ka demogrāfiskā situācija tuvākajā laikā varētu uzlaboties.

Daugavpils bērnu veselības centra vadītāja Tatjana Kokina paskaidroja, ka cilvēki daudz nopietnāk attiecas pret veselību un vairāk uzmanības pievērš profilakses pasākumiem un apskatēm, bieži apmeklē ģimenes ārstus un dažādus speciālistus, izmanto dienas stacionāra pakalpojumus, apmeklē masāžas kabinetus.

R.Joksts pozitīvi novērtēja medicīniskās iestādes rūpes par klientiem un viņu apmierinātību. Šī mērķa sasniegšanu apstiprina fakts, ka ne pagājušajā gadā, ne šogad pamatotas sūdzības par bērnu poliklīnikas darbu nav saņemtas.

Koncepcijas apspriešanas gaitā tika runāts par laboratorijas izmantošanu iestādes vajadzībām. Izrādās, ka patlaban bērnu poliklīnikai esot izdevīgi izmantot privātās laboratorijas pakalpojumus. Jautājums par laboratorijas, kas darbojas uz Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) bāzes, izmantošanu neesot rūpīgi izskatīts. Sakarā ar to, ka no 2016.gada laboratorijām jābūt akreditētam, kas nav iespējams bez investīcijām, R.Joksts ierosināja izpētīt iespēju izmantot DRS laboratoriju.

Tāpat deputātiem paziņoja, ka Daugavpils bērnu veselības centrā strādā 20 ārsti, kopējais darbinieku skaits – 78 cilvēki, 51 no tiem ir medicīniskais darbinieks. Daudzi iestādē strādājošie ārsti esot pirmspensijas vecumā, tādēļ iestāde centīsies piesaistīt jaunus speciālistus. Tāpat poliklīnika plāno turpināt infrastruktūras uzlabošanas darbus. 


Написать комментарий