Google nopērk militāru robotu izstrādes kompāniju Boston Dynamics

foto: bostondynamics.com
foto: bostondynamics.com

Tehnoloģiju uzņēmums Google iegādājies inženierijas kompāniju Boston Dynamics, kas izstrādājusi pasaulē ātrāk «skrienošo» robotu Cheetah, kā arī citus dzīvnieku kustības atdarinošus robotus, vēsta BBC.

Boston Dynamics, kas slēgusi līgumus ar ASV militārajiem spēkiem, ir astotā robotikas kompānija, ko šogad iegādājusies Google.

Google un Boston Dynamics veidos sadarbības projektu, kura vadītājs būs Endijs Rubīns (Andy Rubin), bijušais Android boss. Nedz Boston Dynamicsiegādes cena, nedz abu uzņēmumu sadarbības projekta detaļas netiek atklātas.

Kompāniju Boston Dynamics 1992. gadā dibināja Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (Massachusetts Institute of Technology) bijušais profesors. Uzņēmums nenodarbojas ar robotu tirdzniecību, bet, piemēram, ir sniedzis konsultācijas Japānas elektronikas kompānijai Sony suņa robota Aiboizstrādē. Pārsvarā Boston Dynamics nodarbojas ar Pentagona Aizsardzības progresīvo pētniecības projektu aģentūras (Defense Advanced Research Projects Agency, DARPA) finansētu robotu tehnoloģiju izstrādi. Googlepaudusi, ka respektēs Boston Dynamics jau noslēgtos sadarbības līgumus ar DARPA. Piemēram, viens no Boston Dynamics projektiem ir BigDog – staigājošs robots, kas var pārvietoties arī sniegā un uz ledus.

Analītiķi secinājuši, ka šādi Google iegādes darījumi liecina par pieaugošu interesi robotikas izmantošanā uz plašu patērētāju loku vērstu kompāniju darbā. Piemēram, tiešsaistes tirdzniecības uzņēmums Amazon nesen pavēstīja par plāniem izmantot bezpilota lidaparātus paciņu piegādē, bet Vācijas pasts Deutche Post DHL jau izmēģinājis «paciņkopteri».


Написать комментарий