Pēc iedzīvotāju domām, bijušo politiķu atgriešanās nenesīs pozitīvas izmaiņas

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lielākā daļa jeb 77% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Aināra Šlesera, Eināra Repšes un citu no politikas savulaik aizgājušo atgriešanās politikā, lai startētu nākamajās Saeimas vēlēšanās, neradīs pozitīvas izmaiņas valstī.

Salīdzinoši biežāk starp tiem, pēc kuru domām no politikas savulaik aizgājušo politiķu atgriešanās politikā neradīs pozitīvas izmaiņas, ir latvieši un iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem ienākumiem, atklāj kompānijas TNS veiktais pētījums.

Desmitajai daļai (8%) aptaujāto nav konkrēta viedokļa par bijušo politiķu atgriešanos.

BNN jau rakstīja, ka no savulaik redzamākajiem politiķiem, kuri vēl pavisam nesen bijuši politiskajā apritē, Latvijas iedzīvotāji vismazāk grib, lai politikā atgrieztos Ainārs Šlesers.

Kā informēja Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centra (SDTIC) projektu vadītāja Laura Pētersone, Šlesera atgriešanos atbalstītu tikai 3% Latvijas iedzīvotāju, savukārt pēc Andra Šķēles atgriešanās politikā ilgojas 4% Latvijas iedzīvotāju. Par Einara Repšes atgriešanos aktīvajā politikā iestājas 7% aptaujāto.

Pārliecinoši lielākā daļa jeb 74% aptaujāto uzskata, ka politikā nevajadzētu atgriezties nevienam no šiem izbijušajiem politiķiem.

«Aptaujas rezultāti spilgti parāda – savulaik tik ļoti populāro valstsvīru laiks ir pagājis un cilvēki viņiem vairs neuzticas, tāpēc līdz galam nav izprotamas šo izbijušo politiķu runas par iespējamo atgriešanos politikā,» uzskata Pētersone, piebilstot, ka konkrētajiem politiķiem cerēt uz sabiedrības atbalstu būtu naivi.


Написать комментарий