Pilsētnieki atkal sūdzas par firmu, kas palīdz cilvēkiem iekārtoties darbā ārzemēs

foto: professionali.ru
foto: professionali.ru

2011.gadā portāls Gorod.lv bija publicējis rakstu „Kā atrast godīgu firmu, kas palīdzētu atrast darbu ārzemēs?”.

Atgādināsim, ka toreiz portāla redakcija bija saņēmusi lasītājas vēstuli, kura uztraucās par savu paziņu likteni, kuri ar firmas „Mandarina Travel” starpniecību devās peļņā uz Angliju. Jāsaka, pirms diviem gadiem esošā situācija īpaši nav mainījusies – mūsu redakcijā atkal griezās cilvēku, kurus pievīla šī firma, radinieki.

Redakcijā griezušies cilvēki vēlējās palikt anonīmi un pastāstīja, ka minētās firmas sludinājumā tiek norādīts, ka tā saviem klientiem palīdzēs iekārtoties darbā firmas „House of Fraser” noliktavā Lielbritānijā, darbs esot saistīts ar pasūtījumu komplektāciju un iesaiņošanu. Tāpat saskaņā ar garantijas līgumu firma „Mandarina Travel” gatava nodrošināt darbiniekus ar ērtu nedārgu dzīvesvietu, garantē labu darba samaksu un labus darba apstākļus, kā arī to, ka ārzemēs firmas klienti tiks sagaidīti lidostā un nogādāti uz dzīvesvietu.

Taču reālā situācija ir pavisam savādāka. Firma solīja, ka darba gaitas varēs uzsākt pēc 10 dienām, bet patiesībā cilvēki uz ārzemēm devās tikai pēc mēneša. Pēc redakcijā griezušos cilvēku vārdiem, firmas menedžere Jeļena Ivanova neslēpa, ka daudzi vēlas atrast darbu ārzemēs, tādēļ dažreiz rodas pārpratumi un nedaudz jāpagaida.

Firmas pakalpojumi cilvēkiem izmaksāja vairāk nekā 100 latus, bet viņus ne tikai nesagaidīja lidostā, bet, kā vēlāk tika noskaidrots, nemaz neplānoja iekārtot darbā solītajā noliktavā. Dzīvošanas apstākļi arī nebija tik ērti, kā bija solīts, jo māja bija pārpildīta ar cilvēkiem, firma „Mandarina Travel” solīja klientiem, ka vienā istabā dzīvos ne vairāk par diviem cilvēkiem, bet ar viņiem izmitināja vēl vienu (trešo) cilvēku.

Pie mums griezušos cilvēku galvenais mērķis ir informēt firmas potenciālos klientus par šo situāciju un pasargāt viņus no nepareizās izvēles izdarīšanas. Saskaņā ar viņu rīcībā esošo informāciju, firma, kas atrodas Daugavpils centrā, aktīvi palīdz cilvēkiem doties uz ārzemēm un 2014.gada janvārī ar „Mandarina Travel” starpniecību uz Lielbritāniju dosies kārtējā cilvēku grupa.

Jāpiebilst, ka portāla Gorod.lv korespondents sazinājās ar firmas „Mandarina Travel” menedžeri Jeļenu Ivanovu, tomēr viņai nebija laika mutiski komentēt situāciju, tādēļ gaidīsim viņas atbildi uz mūsu elektronisko vēstuli. 


Написать комментарий