Meistarklase no Gorod.lv lasītājas: kā pašu rokām izgatavot dāvanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ko uzdāvināt saviem mīļajiem Ziemassvētkos vai Jaunajā gadā? Varbūt kaut ko vienkāršu un nedārgu, bet ļoti mīļu?

Uz šiem jautājumiem portālam Gorod.lv palīdzēja atbildēt Daugavpils Universitātes studente Ilona Sakoviča, kura apmācīja mūsu redakcijas pārstāvjus, kā pašu rokām 15 minūšu laikā uztaisīt simpātisku rokassprādzi, kura var kļūt par lielisku dāvanu.

Lai to uztaisītu, jums būs nepieciešamas šķēres, līmlente (var iztikt arī bez tās), liela izmēra pērlītes, aukliņa (iesācējiem iesaka izmantot divu krāsu aukliņas), šķiltavas (sērkociņi).

Lai noskaidrotu, cik gara aukliņa jums ir nepieciešama, pielaikojiet to rokai, pēc tam ar līmlenti piestipriniet aukliņu pie galda (var izvēlēties citu variantu. Piemēram, Ilona piedāvā piesiet aukliņu pie krēsla muguriņas vai lūgt drauga palīdzību).

Jāpaņem vēl viena aukliņa (kā jau minējām, iesācējiem Ilona iesaka paņemt dažādu krāsu aukliņas), tā jāsaliek uz pusēm un jāizvieto tā, lai viens mūsu gadījumā dzeltenās aukliņas gals atrastos augšā, cits – lejā.

Oranžās krāsas aukliņa jāsakrusto ar dzelteno un jāsasien mezgliņš.

Process jāatkārto, vienam aukliņas galam jābūt lejā, citam – augšā (pretējā virzienā no pirmā varianta).

Pēc diviem mezgliem uz dzeltenās aukliņas jāuzver pērlīte, jāsasien divi mezgliņi.

Kad jūsu rokassprādze sasniedz nepieciešamo garumu, jānogriež oranžās aukliņas gals un tas jāapstrādā ar šķiltavām vai sērkociņiem.

Dzelteno aukliņu salokiet uz pusēm.

Jāpaņem īsa oranžās krāsas aukliņa un jāsasien pāris mezgli, kā tas tika ieteikts sākumā.

Oranžās aukliņas nevajadzīgie gali jānogriež, jāapstrādā ar šķiltavām, dzeltenās aukliņas galos jāsasien mezgli.

Rokassprādze ir gatava, varat to pielaikot.

Pēc Ilonas vārdiem, lai uztaisītu šo simpātisku rokassprādzi, nav jābūt kādām īpašām iemaņām, vienkārši jāvēlas uztaisīt dāvanu pašu rokām, jābūt pacietīgiem. Nepieciešamie materiāli nav dārgi – 50 grami pērlīšu maksā ap 1,50 Ls, aukliņa – ap 10 santīmiem par metru. 


Написать комментарий