Girgensonam piespēle, karjeras rekordi un pirmās zvaigznes tituls

foto: sabreshockeycentral.com
foto: sabreshockeycentral.com

Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana vadītais Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" gripas un lielā noraidījuma dēļ spēli pabeidza tikai 15 laukuma spēlētāju sastāvā, taču spēja atspēlēties un pagarinājumā izcīnīt uzvaru pār Fīniksas "Coyotes" (2:1).

Zemgus Girgensons asistēja pirmo vārtu guvumā un laboja savus NHL karjeras rekordus izdarīto metienu un spēles laika ziņā.

Bualo "Sabres" iepriekšējā spēlē atzina Stenlija kausa finālistes Bostonas "Bruins" pārākumu (1:4), un toreiz komandas vienīgos vārtus guva Girgensons. Savukārt Rietumu konferences vidusdaļas vienība Fīniksas "Coyotes" iepriekšējā mačā pagarinājumā apspēlēja Otavas "Senators" – 4:3.

Kaut arī reālu momentu nebija daudz, pirmajā trešdaļā vairāk uzbruka viesi, kas devītajā minūtē ieguva pirmo vairākumu. "Coyotes" gan neizdevās nostiprināties "Sabres" zonā, turklāt Girgensons, atguvis ripu pie laukuma apmales, izprovocēja noraidījumu. Pirmajā trešdaļā "Coyotes" mājiniekus nomētāja ar 15:3, tomēr viena no labākajām izdevībām 15.minūtē bija tieši "Sabres".

Bufalo pirmā maiņa aizskrēja ātrā pretuzbrukumā, bet Tailers Eniss pēc labas Girgensona un Meta Moulsona saspēles netrāpīja tukšā vārtu stūrī. Mirkli vēlāk Moulsons atstāja "Sabres" mazākumā. Ja pirmajā periodā daudzie metieni nedeva rezultātu, otrajā trešdaļā "Coyotes" jau 19.sekundē atklāja rezultātu. Konors Mērfijs izdarīja metienu no zilās līnijas, un Martins Hanzals pielaboja ripu vārtos. Pēc ilgas epizodes izpētes tiesneši nolēma vārtu guvumu ieskaitīt (1:0).

Devītajā minūtē Raiens Millers glāba "Sabres" no otro vārtu zaudējuma, bet pēc divām minūtēm aci pret aci ar Maiku Smitu izrāvās Girgensons, tomēr aizsargs paguva patraucēt izdarīt metienu. Vēl pēc minūtes mājinieki palika vairs tikai 15 laukuma spēlētāju sastāvā – Drū Stefords atriebās par vienu no iepriekšējām epizodēm un ar elkoni iesita aizmugurē esošajam Oilveram Ekmanam-Lāšonam, nopelnot noraidījumu līdz spēles beigām. "Coyotes" neizdevās izdarīt lielu spiedienu, turklāt divarpus minūtes līdz vairākuma beigām pirmo vārtu autors Hanzals uzķērās uz Stīva Ota provokāciju un tika noraidīts.

Spēlējot četratā pret četriem, "Sabres" bija teicama izdevība panākt izlīdzinājumu – Ots kopā ar Girgensonu izslidoja divatā pret vienu aizsargu, bet Smits glāba pēc "Sabres" kapteiņa metiena. Noraidījums pašā trešās trešdaļas ievadā apslāpēja "Sabres" iepriekšējā periodā sākto ofensīvu, taču septītajā minūtē Girgensons uzvarēja divcīņā pie apmales un izkārtoja fantastisku izdevību Enisam, kurš divas reizes no vārtu priekšas neprata pārspēt Smitu.

Drīzumā "Sabres" nopelnīja vairākumu, kurā neizmantoja vairākas labas iespējas un gandrīz ielaida otros vārtus - Millers uzvarēja duelī pret Lauri Korpikoski. Lai arī vairākums palika neizmantots, uzreiz pēc Maikla Stouna atgriešanās laukumā "Sabres" beidzot panāca izlīdzinājumu. Girgensons ar lielisku piespēli viens pret vienu izveda Enisu, kurš šoreiz bija precīzs (1:1). Savukārt pagarinājuma priekšpēdējā minūtē "Sabres" izrāva uzvaru. Ripa pēc Marka Pesika metiena uzlidoja gaisā un iekrita Smita spēles kreklā. Vārtsargs pazaudēja ripu, apjuka un pats to ieveda tieši vārtos - 2:1 mājinieku labā!

Zemgus Girgensons kopā ar Metu Moulsonu un Taileru Enisu spēlēja pirmajā uzbrucēju virknējumā un laukumā pavadīja 22 minūtes un vienu sekundi, savu iepriekšējo karjeras rekordu labojot par divām minūtēm un 45 sekundēm. Teju divas minūtes (1:46) Girgensons pavadīja vairākumā, bet mazākumā uz ledus atradās divas minūtes un 36 sekundes.

Tāpat Girgensons izdarīja septiņus metienus, kas bija labākais rādītājs komandā un arī jauns personiskais rekords. Girgensona kontā arī piespēle pirmo vārtu guvumā, trīs spēka paņēmieni, divi bloķēti metieni un izprovocēts noraidījums. Girgensons šosezon 36 spēlēs ir nopelnījis 13 (4+9) punktus, no kuriem septiņus (3+4) - pēdējo 11 spēļu laikā.

Bufalo "Sabres" ar 23 punktiem 37 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā, savukārt Fīniksas "Coyotes" ar 45 punktiem 36 mačos Rietumu konferencē atrodas astotajā vietā.


Написать комментарий