Daugavpilieši var palīdzēt pilsētas muzejam, ziedojot senās bērnu rotaļlietas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, jaunā gada sākumā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā sāks darboties istaba, kurā pilsētas skolēni varēs piedalīties dažādās interaktīvajās izglītojošajās programmās.

Pēc muzeja direktores Rutas Ģipteres vārdiem, pirmie šīs programmas dalībnieki būs dažāda vecuma Daugavpils skolēni. Februārī viņi varēs piedalīties interesantā programmā, kas būs veltīta senām rotaļlietām.

Pilsētas muzeja galvenā krājuma glabātāja Juzefa Unzule pastāstīja portālam Gorod.lv, ka jaunajā, īpaši izstrādātajā programmā tiks izmantotas muzeja krājumā esošās rotaļlietas: senās lelles, bērnu dzelzceļš, automašīnas utt. Rotaļlietas ir labā stāvoklī, kaut gan senākā no tām ir ražota 1939.gadā.

Jāatzīmē, ka muzeja krājumu nesen papildināja vēl divi ekskluzīvi eksponāti: pagājušā gadsimta 70.gados veidotā koka mašīna un 80.gados veidotais leļļu trauku komplekts, kurus labdarības akcijas „Sniedzot prieka mirkli” ietvaros muzejam ziedoja mūsu pilsētnieki.

Galvenā krājuma glabātāja lūdz daugavpiliešus, kuriem mājās ir senās labi saglabājušās rotaļlietas (lelles, lokomotīves, automašīnas), atnest tās uz muzeju, kas rotaļlietas izmantos jaunajā izglītojošajā programmā.

Jāatzīmē, ka istaba ir izveidota muzeja pagrabtelpās, kuru remonts un nepieciešamā aprīkojuma iegāde izmaksāja 13 000 latus, no tiem gandrīz 5 000 latu iedalīja Kultūrkapitāla fonds, gandrīz tikpat daudz – pašvaldība, pārējos līdzekļus piešķīra ES fonds starptautiskā projekta „Muzeju vārti” ietvaros.


Написать комментарий