BKC skanēja baltkrievu dzejnieku Ziemassvētku dzeja

foto: BKC
foto: BKC

Daugavpils Baltkrievu kultūras centrā tika aizvadīts literārais vakars „Baltkrievu dzejnieki par Ziemassvētkiem”, kurā skanēja literatūras klasiķu un mūsdienu autoru dzeja.

Literāro vakaru vadīja dzejnieks Staņislavs Volodjko. Poētiskās tikšanās dalībnieki lasīja baltkrievu literatūras klasiķu Jakuba Kolosa un Jankas Kupalas, Maksima Bogdanoviča, Jankas Žurbas, Anatoļa Astrejkas un Olgas Baziļovas dzeju.

Dzejnieki Staņislavs Volodjko un Anastasija Sazankova nolasīja savus Ziemassvētku un ziemas tēmai veltītus darbus. Bet pēc tam baltkrievu nama siltajā gaisotnē atcerējās, kā katrā ģimenē vai laukos svinēja Ziemassvētkus, gāja ķekatās.

Kā norādīja BKC vadītāja Žanna Romanovska, tautas kultūra – tā, pirmkārt, ir tās valoda. Daugavpils baltkrieviem ir paveicies: pašvaldība uztur Baltkrievu kultūras centru, kur skan baltkrievu valoda, darbojas vokālais, deju un teātra kolektīvi, tātad, baltkrievu kultūras tradīcijas tiek saglabātas un attīstās.

Literārie vakari un tikšanās ar dzejniekiem Baltkrievu kultūras centrā kļūs par labu tradīciju un tiks rīkoti ik mēnesi.


Написать комментарий