40% iecerējuši tērēties gadumijas naktī, kad iespējamas likstas ar norēķiniem, liecina aptauja

foto: moneycoach.ru
foto: moneycoach.ru

"Swedbank" aptauja liecina, ka naktī no 2013. gada 31. decembra uz 2014. gada 1. janvāri, tas ir, laikā, kad Latvija pāries no latiem uz eiro, 40% iedzīvotāju plāno dažādus tēriņus. 

Tāpēc banka aicina iedzīvotājus neplānot tēriņus ap pusnakti un visus nepieciešamos svētku pirkumus veikt jau laikus.

30% no aptaujas respondentiem iecerējuši savus gadumijas nakts tēriņus segt, norēķinoties ar maksājumu kartēm, bet 10% - maksājot skaidrā naudā. 57% iedzīvotāju Jaungada naktī nekādus tēriņus neplāno.

Ņemot vērā to, ka šoreiz gadumijā bankām jāveic dažādas darbības pārejai uz eiro, "Swedbank" aicina iedzīvotājus jau savlaicīgi pārdomāt paredzamos gadumijas nakts izdevumus, nepieciešamos maksājumus internetbankā veikt līdz 30.decembra 12: 30, kā arī neplānot karšu norēķinus ap pusnakti, kad notiks karšu pāreja uz eiro.

Tiem iedzīvotājiem, kas 2014. gadu iecerējuši sagaidīt ārpus Latvijas, banka ieteic paturēt prātā arī iespējamās laika joslu atšķirības.

"Šogad, gatavojoties Jaungada svinībām, iedzīvotājiem ieteicams savlaicīgi sagādāt visu nepieciešamo, jo gadumijā notiks darbi bankas pārejai uz jauno valūtu, tāpēc pakalpojumi darbosies īpašā režīmā. Jau no 30.decembra pakāpeniski tiks izslēgti bankomāti, savukārt 31.decembra vakarā uz laiku tiks apturēta arī internetbankas darbība. Visīsākie darbības traucējumi pārejas naktī uz eiro - pusstundas laikā ap pusnakti - būs bankas karšu darbībā. Taču, ņemot vērā, ka šis būs neikdienišķs Jaunais gads, aicinām neplānot norēķinus ap pusnakti. Ja šajā laikā tomēr gadās norēķināties ar karti un saņemt atteikumu pirkuma apmaksai, iesakām nogaidīt un mēģināt veikt apmaksu vēlreiz," skaidro Andris Lasmanis, "Swedbank" Eiro projekta vadītājs.

Prognozēts, ka naktī no 31.decembra uz 1.janvāri laikā no 23:00 līdz 00:15 karšu norēķinu darbībā var būt traucējumi  aptuveni trīsdesmit minūšu periodā.


Написать комментарий