Jaunā gada sagaidīšana Daugavpilī: Svētku skrējiens, salūts Vienības laukumā un, iespējams, dejas 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz jaunajam gadam ir atlikusi tikai viena diena.

Neskatoties uz to, ka vairākums pilsētnieku aktīvi gatavojas šiem ilgi gaidītajiem svētkiem, daži daugavpilieši uz brīdi ir nolēmuši atlikt svētku galda sagatavošanu, lai pavadītu aizejošo gadu ar tradicionālo Jaungada skrējienu, kurš startēs pirmdien, 30. decembrī plkst. 12:00 Vienības laukumā. Šai tradīcijai jau ir apmēram 10 gadi, un tā apvieno dažādu vecumu un profesiju cilvēkus.

Daugavpils universitātes sporta kompleksā, kurš atrodas Kandavas ielā 1, no plkst. 10:00 sāksies skrējiena dalībnieku reģistrācija, kura ilgs līdz plkst. 11:30. Pēc tam skriešanas cienītājiem būs jānoskrien distance ap Dubrovina parku atkarībā no vecuma. Piedalīšanās skrējienā ir bez maksas.

1998. gadā dzimušie un jaunāki zēni un meitenes, kā arī 1978. gadā dzimušās sievietes skries 2 apļus. Distance 1973. gadā dzimušajiem vīriešiem, 1995. gadā dzimušām un vecākām sievietēm, kā arī no 1994. gada līdz 1996. gadam dzimušiem jauniešiem sastādīs 3 apļus. Toties 1995. gadā dzimušie un vecāki vīrieši skries 5 apļus.

Organizatori sola nodrošināt visus skrējiena dalībniekus ar karstu tēju, pīrādziņiem un saldām dāvanām. Kā parasti, par oriģināliem tērpiem skrējējiem pasniegs īpašas balvas.

Daugavpiliešiem, kuriem ne visai patīk skriet, bet ir mazi bērni, Daugavpils Olimpiskajā centrā plkst. 11:00 sāksies piepūšamo atrakciju ģimenes svētki.

Turklāt plkst. 9:00 Olimpiskajā centrā sāksies sporta deju konkurss „Ziemas pasaka”.

31. decembrī no plkst. 12:00 Vienības laukumā joprojām strādās svētku tirdziņš, bet Rūķu namiņā gaida bērnus un viņu vecākus.

Jaungada naktī plkst. 1:00 virs Daugavpils centrālā laukumā sāksies krāšņs svētku salūts, pēc kura līdz plkst. 2:30 laukumā skanēs jautra mūzika.

2014. gada 1. janvārī Salatēvs kopā ar pasaku tēliem apsveiks mazos un pieaugušos daugavpiliešus, kuri apmeklēs Rūķu namiņu.

Visiem jautras brīvdienas un priecīgu Jaunā gada sagaidīšanu!


Написать комментарий
"bghhhhhhh" sj

ko tas nozime