Francijas Konstitūcijas padome apstiprināja bagātnieku ienākumu nodokli 75% apmērā

foto: Global Look Press
foto: Global Look Press

Francijas augstākais uzraudzības orgāns – Konstitūcijas padome apstiprināja „greznības nodokļa” ieviešanu 75% apmērā no ienākumiem, kuri pārsniedz 1 milj. eiro.

Šī fiskālā norma nekļūs par izņēmumu arī futbola klubiem, kuri aktīvi uzstājas pret šo jaunievedumu un pat izsludināja streiku. Iepriekš Francijas futbola vadība aktīvi protestēja pret šī pasākuma ieviešanu, kuru jau akceptēja parlaments 2014. gada budžeta projektā. Šī norma var nest klubiem milzīgus zaudējumus, – ziņo newsru.com.

Aģentūra „ITAR–TASS” atgādina, ka „greznības nodokļa” ieviešana 75% apmērā bija viens no galvenajiem Francijas prezidenta Fransuā Olanda priekšvēlēšanu kampaņas solījumiem.

Jaunajam nodoklim jāizplatās uz visām fiziskajām personām, kuru ikgadējie ienākumi pārsniedz 1 milj. eiro. Sākotnēji šo plānu īstenot dzīvē traucēja Konstitūcijas padome, kuru uzskatīja, ka šī fiskālā reforma ir pretrunā ar valsts pamatlikumu. Atbildot uz to, valdība piedāvāja jaunu shēmu, kura arī tika pieņemta. Ir nolemts aplikt ar 75% nodokli visus uzņēmumus, kuri izmaksā saviem darbiniekiem algu likmes, kuras pārsniedz 1 milj. eiro.


Написать комментарий