Vācijas federālā tiesa ierobežoja bundesvēra karavīru tiesības brīvi izvēlēties frizūras

foto: venividi.ru
foto: venividi.ru

Vācijas federālā administrācijas tiesa (pēdējā instance) ierobežoja bundesvēra karavīru tiesības brīvi izvēlēties frizūras, ziņo Vācijas mēdiji. 

Tiesas lēmumā teikts, ka tā saucamais „frizūru reglaments”, kurš nosaka kā bundesvēra karavīriem valkāt matus un bārdu, ir leģitīms.
2009. gadā kara dienesta laikā vīrietim vairākas reizes pavēlēja apgriezt 40 cm garos matus, kurus viņš savāca astītē. Reglaments apredz, ka matiem jāpieguļ pie galvas vai jāapgriež tik īsi, lai nenosegtu ausis un acis; stingri ir aizliegtas „zirgastes” vai „jebkura tipa bizes”, – ziņo rbc.ru.

Zaldāts ar garajiem matiem neizpildīja šīs pavēles un iesniedza sūdzību, atsaucoties uz personības brīvību un pieprasot vienlīdzību ar sieviešu dzimuma zaldātiem, kuriem ir atļautas garas bizes, dažos gadījumos ar matu tīkliņa izmantošanu. Iepriekšējās instances, kā arī augstākā militāri disciplinārā tiesa šim viedoklim nepiekrita.

Bruņoto spēku rīkojumus un funkcionalitāti nodrošina „vienots ārējais izskats”, un „karavīru brīvas frizūras izvēles ierobežojumi” ir pamatoti.

Sieviešu dzimuma karavīriem spēkā esošā norma, kura atļauj garu matu valkāšanu, ir „pieļaujama pretimnākšana bruņotajos spēkos”, teikts pēdējās instances paziņojumā.


Написать комментарий