Daugavpils kultūras pasākumu plāns 2014.gadam netika būtiski grozīts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, kurš ir kultūras jomas kurators, iepriekš kritizēja kultūras pasākumu organizēšanu pilsētā, šogad kultūras pasākumu plāns 2014.gadam netika būtiski grozīts.

Daugavpils pilsētas budžets 2014.gadam pagaidām nav apstiprināts, tomēr kultūras pasākumu plāns 2014.gadam jau ir publicēts. Portāls Gorod.lv apjautājās, kādi principiāli jauni pasākumi ir ieplānoti, ar ko tie atšķiras no pagājušā gada pasākumiem, kāda ir varbūtība, ka Domes deputāti apstiprinās šo pasākumu budžetu ieplānotajā apjomā.

Jānis Dukšinskis paziņoja, ka budžets parasti tiek veidots iepriekšējā budžeta apjomā, tādēļ arī 2014.gada kultūras pasākumi tika ieplānoti pērnā gada apjomā. Budžets vēl neesot apstiprināts, tādēļ iespējamas korekcijas, tomēr pamata pasākumi esot tradicionālie pasākumi, kuri noteikti tiks rīkoti. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks paziņoja, ka pasākumu plāns esot izstrādāts pagājušā gada līmenī, kā jaunus pasākumus minēja Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkus "Gaudeamus", Latgales Senioru dziesmu un deju svētkus, ar Marka Rotko mākslas centru saistītus pasākumus. 

J.Dukšinskis atzīmēja, ka, ja budžets tiks palielināts, varētu rasties jaunas tradīcijas, tiks izskatīti arī nesen izveidotās Kultūrvides grupas priekšlikumi.
 


Написать комментарий