Arī 2014.gadā bezmaksas skolas pusdienas, visdrīzāk, saņems tikai Daugavpils novada 1.-2.klašu skolēni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6.janvārī Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji jautāja, vai Daugavpils novads neplāno sekot Daugavpils, Līvānu un citu pašvaldību piemēram un ar bezmaksas pusdienām nodrošināt lielāku skolēnu skaitu, nekā pašreiz.

„Par to tiks diskutēts, jo budžetā tiek paredzēti saimnieciskie jautājumi, pēc tam tiks izskatīti arī citu jomu pieprasījumi”, atzīmēja Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

„Vairāk nekā 50 skolu virtuves darbinieku uzturēšana izmaksā vairāk nekā 170 tūkst., turklāt esam vienīgais novads, kas neiegādājas pakalpojums, bet sniedz tos patstāvīgi”, norādīja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika.

Pēc V.Kezikas vārdiem, situācijas salīdzināšana ar pilsētu esot nekorekta, jo Daugavpilī nav nevienas skolas, kas apmaksātu virtuves darbinieku darbu, elektrības, komunālo pakalpojumu rēķinus.

„Daugavpils novada skolās pusdienas maksā ne dārgāk par 50 santīmiem [redakcijas piezīme – 71 eiro centu], citās pašvaldībās tās maksā ne mazāk kā 80 santīmus [redakcijas piezīme – 1,14 eiro], bet pilsētā – ne mazāk par latu [redakcijas piezīme – 1,42 eiro]. Turklāt bērni no maznodrošinātām ģimenēm skolās vienmēr pusdieno bezmaksas”, atzīmēja izpilddirektore.

Tomēr šis jautājums tiks skatīts Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā, kaut arī, pēc V.Kezikas domām, lietderīgāk finansējumu būtu novirzīt interešu izglītībai, jauniešu nodarbinātībai vasaras laikā, bērnu un jauniešu vasaras nometņu rīkošanai.


Написать комментарий