Pašvaldībai piederošo AS „Spec.ATU” kapitāldaļu atsavināšanas procesā pagaidām izmaiņu nav

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu, kādā stadijā atrodas pašvaldībai piederošo AS „Spec.ATU” kapitāldaļu atsavināšanas process, paziņoja, ka pašvaldības mērķis nav ātra AS „Spec.ATU” kapitāldaļu pārdošana.

„Nekādi lēmumi šajā jautājumā netika pieņemti. Pašvaldībai jāsaņem akcionāru atbilde, vai viņi vēlas pārdot savas daļas vai iegādāties Domei piederošās daļas. Oficiālā atbilde pagaidām nav saņemta, tas nav tik vienkārši”, paziņoja pilsētas mērs.

Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka process ātrāk virzīsies uz priekšu pēc sadzīves atkritumu izvešanas konkursa noslēguma, kuru Daugavpils pilsētas dome izsludināja pagājušā gada decembrī. Konkursa nolikums tika pārsūdzēts, minētā sūdzība Iepirkumu uzraudzības birojā tiks skatīta 23.janvārī.

Atgādināsim, ka lēmumu par AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kapitāldaļu atsavināšanu Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma pagājušā gada oktobrī, turklāt lēmuma projekts vairākkārt bija noņemts no sēdes darba kārtības. Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, kas notiks pēc lēmuma pieņemšanas, J.Lāčplēsis lika saprast, ka tuvākajā nākotnē būtiskas izmaiņas nav gaidāmas, jo sākumā jāpabeidz kapitāldaļu cenas izvērtēšanas process.
 


Написать комментарий