P.Rjazancevs: Pateicoties pilsētas mēram un deputātiem, Valmieras jaunatnes politikā nav birokrātiskās vilcināšanās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domē izveidotās darba grupas, kura pēta situāciju jaunatnes politikā, pārstāvis Pāvels Rjazancevs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka darba grupas locekļi nesen apmeklēja Valmieru.

Pēc P.Rjazanceva vārdiem, vizītes mērķis bija iepazīties ar Valmieras jaunatnes politikas koncepciju, kura ir atzīta par labāko valstī. „Šis dokuments izstrādāts ļoti kvalitatīvi un koncepcija ir izklāstīta uz 40 lapām”, paskaidroja viņš.

Tomēr pilsētā neesot pašvaldības struktūras, kas nodarbotos ar jaunatnes lietām, šos jautājumus risina pilsētas Izglītības pārvalde.
Darba grupas pārstāvji iepazinās ar centra „Vinda” darbību, kas palīdz Valmieras jauniešiem pavadīt viņu brīvo laiku. Pēc darba grupas locekļa P.Rjazanceva domām, šis centrs ir mūsu Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” analogs, jo arī piedāvā iespēju apmeklēt dažādus pulciņus un interešu klubus.

„Daugavpils jaunatnes politikas attīstības ziņā tomēr ir priekšā. Turklāt mums ir Jaunatnes departaments, kurš koordinē visu jauniešu organizāciju darbu”, uzskata viņš.

Tomēr jauniešu nodarbinātības jautājums ir aktuāls gan Daugavpilī, gan Valmierā. Bet jāatzīmē, ka Valmierā pašvaldības struktūras un jaunieši sadarbojas daudz ciešāk. „Pie viņiem nav birokrātiskās vilcināšanās, un visas Valmieras pilsētas domes amatpersonas vienmēr ir pieejamas. Tā ir pilsētas mēra un deputātu iniciatīva”, paskaidroja P.Rjazancevs.

Atgādināsim, ka minētajā darba grupā, izņemot Pāvelu Rjazancevu un grupas priekšsēdētāju Juriju Zaicevu, darbojas vēl 9 cilvēki: Valērijs Oščenkovs, Inta Ostrovska, Dmitrijs Oļehnovičs, Artjoms Pučinskis, Oskars Laurens, Andrejs Isakovs, Ņikita Pipčenko un Marjana Ivanova-Jevsejeva.

Portālam Gorod.lv kļuva zināms, ka neviens no Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta pārstāvjiem piedalīties šajā braucienā netika aicināts, toties braucienā uz Valmieru piedalījās pilsētas pašvaldības preses dienesta filmēšanas grupa un Daugavpils pilsētas domes lietu pārvaldniece Olga Jesse. Videomateriāls par minēto braucienu ir pieejams pašvaldības mājas lapā.


Написать комментарий