Idejas brīvdienām Daugavpilī: Gājiens uz muzeju pa senā cilvēka pēdām, izrāde par Kazanovas mīlestību un pilsētas slidotavas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sinoptiķi vēl joprojām nav vienisprātis par laika apstākļiem nedēļas nogalē. Viņi sola nedaudz „siltāka laika” iestāšanos līdz mīnus 15oC, bet citi biedē ar sala pastiprināšanos.

Tomēr, ja daugavpilieši ir nolēmuši nesēdēt mājās, tad aktīvas atpūtas cienītājiem tiks piedāvātas ne tikai daudzas sporta sacensības, par kurām var izlasīt portālā Gorod.lv.

Diemžēl iepriekš solītais mākslīgā sniega kalniņš, kuru vairākas dienas veido Daugavpils Centrālajā parkā ar speciālu sniega lielgabalu palīdzību, līdz sestdienai, 25. janvārim vēl netiks atklāts, jo nav izdevies izveidot pietiekamu sniega segu.

Toties var pārbaudīt nesen uzlieto pilsētas atklāto slidotavu kvalitāti, kuras ir izveidotas pie Bērnu un jaunatnes sporta skolas Kandavas ielā, Cietokšņa parkā un Stropu logopēdiskās internātskolas teritorijā. Visas slidotavas ir apgaismotas.

Sestdien, 25. janvāra vakarā daiļā cienītājus gaida Daugavpils teātrī, uz kura skatuves plkst. 18:00 sāksies jaunās sezonas pirmizrāde – sensacionālā deju izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija”. Izsmalcinātais un ļoti juteklīgais pasaulē pazīstamākā itālieša mīlas stāsts tiks pastāstīts ar kustību un mūzikas valodas palīdzību.

Visus šī vakara skatītājus gaida stipras emocijas, skaistas dejas, brīnišķīgas dekorācijas un labs noskaņojums. Horeogrāfs un libreta autors – Irina Saveļjeva. Galvenajās lomās: Miroslavs Blakunovs un Jelizaveta Petrova. Uzreiz brīdināsim: visas biļetes uz izrādi ir pārdotas.

Svētdien, 26. janvārī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks kārtējā Ģimenes diena, kuras laikā visi tās dalībnieki varēs paieties pa senā cilvēka pēdām. Šis prieks maksās 1,42 eiro (1 Ls) neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

Mazajiem apmeklētājiem muzeja darbinieki piedāvās speciālu interaktīvu programmu, kuras gaitā viņi piedalīsies zīmējumu konkursā un varēs izmēģināt savus spēkus seno trauku izgatavošanā.

Pieaugušajiem Ģimenes dienas dalībniekiem būs iespēja ielūkoties mūsu novada senajā pagātnē, uzzināt par senču dzīvi un iepazīties ar priekšmetiem, kuru vecums sastāda jau 10 000 gadu: akmens un ragu darbarīkiem, kā arī ar bronzas rotām. Pasākuma sākums plkst. 13:00.


Написать комментарий