ASV pieprasa no Janukoviča turpināt darbu ar opozīciju

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

ASV uzskata, ka, neskatoties uz slikto pašsajūtu, Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam jāturpina pārrunas ar Ukrainas opozīciju, – ziņo telegraf.com.ua

„Mēs turpinām aicināt prezidentu Janukoviču, neskatoties uz to, ka viņš atrodas mājās, strādāt ar opozīciju konkrētu soļu veidošanā krīzes miermīlīgai noregulēšanai, – brīfingā teica oficiālā ASV Valsts departamenta pārstāve Dženifera Psaki.

Kā jau tika ziņots, V. Janukovičs patlaban slimo.

„Šie soļi tika iezīmēti, es tos iezīmēju vairākas reizes, kā arī ASV viceprezidents Džo Baidens tos iezīmēja. Ziņojumos par viņa telefona sarunām (ar V. Janukoviču) mēs runājām par to, kādiem jābūt šiem soļiem”, – piebilda Dž. Psaki.

Kā paziņoja Valsts departaments, nesen notika ASV valsts sekretāra Džona Kerija telekonference ar Ukrainas opozīciju. Pēc Dž. Psaki vārdiem „valsts sekretārs uzsvēra Ukrainas tautas demokrātisko centienu atbalstu un atbalstīja opozīcijas līderu paziņojumus, kuri ir vērsti pret vardarbību, viņu drošsirdīgo demokrātijas atbalsta darbu, progresu mierīga noregulējuma mērķu panākšanas jomā”.

Dž. Psaki atzīmēja, ka Dž. Kerijs „bija norūpējies par ziņojumiem, ka tiek pārkāptas cilvēktiesības, tādas kā slepkavības un cilvēku pazušana”.
Dž. Kerijs uzsvēra, ka  „ASV pieprasa no Ukrainas valdības, lai tā izveidotu juridisku komisiju šo noziegumu izmeklēšanai un vainīgo saukšanai pie atbildības”, – paziņoja diplomāte.


Написать комментарий