Publiskās apspriešanas rezultāts: Locikos tiks izcirsti 6 bērzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

30.janvārī Daugavpils novada domes deputātu sēdē viens no darba kārtības jautājamiem bija publiskās apspriešanas par koku izciršanu Lociku ciemā, Naujenes pagastā, rezultātu paziņošana.

Ziņotāja – Naujenes pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Ināra Miglāne – pastāstīja, ka saskaņā ar likumu publiskā apspriešana par 6 bērzu izciršanu pretī daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Vienības ielā 6 notika no 2013.gada 12.decembra līdz 2014.gada 2.janvārim.

Pēc viņas vārdiem, šajā laika posmā no Lociku ciema iedzīvotājiem saņemts viens rakstveida iesniegums, kurā norādīts, ka iebildumu pret koku izciršanu nav, tāpēc pagasta pārvalde pieņēma lēmumu par koku izciršanu ciema teritorijā.

Publiskā apspriešana notika saskaņā ar 2012.gada 2.maija Ministru kabineta noteikumiem „Par koku ciršanu ārpus meža”, kā arī saskaņā ar Daugavpils novada domes 2013.gada 31.maija saistošajiem noteikumiem „Par koku ciršanu ārpus meža Daugavpils novada administratīvajā teritorijā”.

Atgādināsim, ka pirms kāda laika Naujenes pagasta pārvaldes zemes ierīcības inženieris Raimonds Užulis atzīmēja, ka patlaban tiek izstrādāts Lociku ciema ielu rekonstrukcijas projekts, kas paredz šo koku izciršanu, jo tiek plānots iekārtot un paplašināt stāvlaukumu, tādēļ koku saglabāšanai nav iemesla.


Написать комментарий